22 Ağustos 2013 Perşembe

Dünya Fotoğraf Yarışması’nda Samsun 20 eserle temsil edilecek

Dünya Fotoğraf Yarışması’nda Samsun 20 eserle temsil edilecek


Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek 8. Dünya Fotoğraf Yarışması FIAP Dünya Kupası'na Samsun'dan Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği (FOKUS) katılacak. Yapılan değerlendirme sonucu dernek yönetimi, yarışmaya katılacak 20 fotoğrafı seçerken, başvurular ise tamamlandı. Geçen yılki 7. FIAP Kulüpler Dünya Kupası'na da katılan dernek, Dünya'da 48. ve Türkiye'de ise 7. olmuştu. Bronz madalyayı Samsun'a kazandıran FOKUS üyesi fotoğrafçılar, FIAP Dünya Kupası tarihinde bu ödülü Türkiye'ye kazandıran 2. dernek unvanını da elde etmişti.




8. Dünya Fotoğraf Yarışması FIAP Dünya Kupası hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren FOKUS Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bülbül, uzun ve zor bir değerlendirme sürecinin ardından dünya kupasına gönderecekleri 20 adet fotoğrafları belirlediklerini söyledi. Dünya'da ilk 25 Fotoğraf Topluluğu içerisine girmeyi hedeflediklerini ifade eden Bülbül, "2012 yılında ilk defa katıldığımız 7. Dünya Kupası'nda çok büyük bir başarı elde ederek Türkiye'de yankı uyandırdık. Bu sene düzenlenecek organizasyonda da ülkemizi ve Samsun'u en iyi şekilde temsil etmeyi ve Dünya'da en iyi 25 fotoğraf topluluğu arasında yer almayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.



Yapılan değerlendirme sonucunda yarışmaya dernek üyesi Emre Bostanoğlu'un 4, Mustafa Güral'ın 4, Mustafa Bülbül'ün 3, Orhan Köksalan'ın 3, Şeref Akçay'ın 2, Berat Güdül'ün 1, Hasan Naci Akyol'un 1, Mehmet Akyüz'ün 1 ve Mehmet Can Düzgün'ün 1 fotoğrafı katılacak. Paris'te organize edilen 8. FIAP Dünya Kupası sonuçları ise Aralık ayında açıklanacak.



http://www.zamanfransa.com/haber/kultur-sanat/etkinlikler/dunya-fotograf-yarismasinda-samsun-20-eserle-temsil-edilecek.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder