28 Ağustos 2013 Çarşamba

Türkleri daha iyi tanımak için Türkçe öğreniyorlar

Türkleri daha iyi tanımak için Türkçe öğreniyorlar


Belçika’da, Türkçe’ye merak salanların sayısı gün be gün artıyor. Bazısı Türkiye’nin ekonomik ve siyasi manadaki gelişimini görerek Türkçe’ye yatırım yaparken bazısı ise Türkleri daha iyi tanımak için Türkçe öğrenmek istiyor.




Türkçe kursları bir hayli yaygın ancak kendilerine ulaşan yoğun talep üzerine Belçika Türk Diyalog ve Dostluk Derneği (Beltud) de bir Türkçe kursu başlattı. Zira kültürlerarası köprüler kurup yakınlaştıran Beltud’ün birçok faaliyetine katılan Belçikalıların Türkleri ve Türk kültürünü daha yakından tanımak için Türkçe öğrenme isteklerine cevap veriliyor. Beltud Başkanı Seval Kayman ise Belçikalıların Türkçe öğrenmesiyle birlikte uzun vadeli ilişkilerin de kurulmasına katkı sağlanacağını düşünüyor.


Diğer yandan aralarında akademisyenler, emekliler ve işadamlarının da bulunduğu Türkçe öğrenen kursiyerler farklı motivasyonlara sahip. Öyle ki bazısı ‘Türkler ve Türkiye’yi seviyorum bu yüzden de Türkçe öğrenmek istiyorum’ derken bazısı Osmanlı müziği üzerine yaptığı akademik araştırma çerçevesinde Türkçe arşivlerinden de faydalanabilmeyi amaçlıyor. Bir diğeri ise artık Türkiye’ye turist gözüyle bakmak istemediğini ve Türkçe öğrenip Türk kültürünü ve Türkleri daha iyi tanımak için Türkçe’ye gönül verdiğini anlatıyor. Bir başkası ise okulda tanıştığı bir Türk kızının kültürüne merak salarak Türkçe’ye ilgi duyduğunu paylaşıyor. Her biri bir buçuk saat süren 10 derslik kurs sonucunda Belçikalıların Türkçe olarak temel diyaloglar kurabilmeleri amaçlanıyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/turkleri-daha-iyi-tanimak-icin-turkce-ogreniyorlar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder