28 Ağustos 2013 Çarşamba

Mercedes satış yasağı askıya alındı

Mercedes satış yasağı askıya alındı


Fransa’da idari mahkeme, Alman otomobil devi Daimler tarafından üretilen Mercedes’in bazı modellerine getirilen satış yasağını askıya aldı.




Fransa, A-Class ve B-Class gibi modellerde kullanılan klima soğutucusunun AB yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle haziran ayında satış yasağı getirmişti.


Yasağın Fransa’daki satışlarının yüzde 60’ını etkilediğini belirten Daimler yetkilileri kararın ardından 48 saat içinde otomobilllerin tescil işlemlerine başlanmasını umduklarını dile getirdi.


Fransa’da Mercedes kullanıcıları ise bu durumun kafa karşıklığı yarattığını söylüyor: “Bana böyle bir sorun olduğu söylenince biraz araştırdım. Gördümki yasak şu an için Mercredes’e ama bu sorunla ileride diğer üreticiler de karşılaşabilir.”


Avrupa Birliği, Amerikan şirketi Dupont ve Honeywell tarafından üretilen 1234yf kod adlı klima soğutucusunun sera gazı yönetmeliğine en uygun olan olduğunu söylüyor. Daimler ise bu gazın kazalarda ya da sızıntı yapması halinde motorun yanmasına neden olabileceğini iddia ediyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/ekonomi/mercedes-satis-yasagi-askiya-alindi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder