24 Nisan 2014 Perşembe

23 Nisan resepsiyonunda Köşk seçimleri konuşuldu

23 Nisan resepsiyonunda Köşk seçimleri konuşuldu


Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in ev sahipliğini yaptığı 23 Nisan resepsiyonunda Köşk seçimleri konuşuldu. Gazetecilerin, Başbakan Tayyip Erdoğan ve muhalefet liderleriyle yaptığı sohbette renkli diyaloglar yaşandı.




Meclis Şeref Salonu’nda verilen resepsiyonda Başbakan Tayyip Erdoğan’a gündüz yaptığı “Ters köşe yapabiliriz.” açıklaması hatırlatıldı ve bunun başbakanlığa devam anlamına gelip gelmediği soruldu. Bu soruya “Biraz sabır getirecek. Şu anda her şeyi söylersek olmaz.” cevabını veren Erdoğan, “Kişisel olarak gönlünüzden geçiyor mu?” sorusu üzerine de “Senin gönlünden ne geçiyor? Bir vatandaş olarak… Bunu yanlış söylemedim değil mi?” şeklinde konuştu. “Köşk’e çıkarsanız başbakan kim olacak?” sorusunu ise “Sen şimdi bana çalım atıyorsun.” cevabıyla savuşturdu. Erdoğan, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasına yönelik taleplere “Geri adım yok. Kimsenin bayramı zehir etmeye hakkı yok.” sözleriyle nokta koyarken Twitter heyetinin ziyareti ve Twitter’ın buzladığı hesaplara değişik yollarla erişime ilişkin sorular üzerine şöyle konuştu: “Ben düşüncemi söyledim, verdikleri sözleri yerine getirdiler, getirdiler. Getirmedikleri takdirde aynı yerdeyiz biz, gereğini yaparız.”


Kılıçdaroğlu: Her Partinin beklediği kadar bekleyeceğiz


CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın “Ters köşe olabilirsiniz.” açıklamasına “Ne söylediğini bilmiyor ki açıklama yapalım. Sağını solunu bilmediğine göre kafasında henüz bir şey yok.” karşılığını verdi. Gül’ün “Mevcut şartlarda siyaset planım yok” mesajının hatırlatılması üzerine “Cumhurbaşkanı’nın sözleri çok açık, yoruma gerek yok.” diyen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylarını ne zaman açıklayacakları konusunda “Her partinin beklediği kadar bekleyeceğiz.” ifadesini kullandı.


Bahçeli: Herkese kulak vereceksin, kulağını kaptırmayacaksın


MHP lideri Bahçeli ise Köşk’e çıkacak ismin kucaklayıcı olması gerektiğini belirtti. Bahçeli, şöyle konuştu: “Yüzde 51, yüzde 49 Meclis’te bir değer ifade edebilir. Ama cumhurbaşkanı kucaklayıcı olmalı. Türkiye’yi kamplara ayırmışsanız, cepheleşmeyi tazyik etmişseniz, Türkiye’de bir gerilim stratejisi yaparak bu noktalara gelmişseniz yüzde 51 ile cumhurbaşkanı olsanız dahi toplumda gerilim, kamplaşma, cepheleşme ortadan kalkmaz. Cumhurbaşkanlığı böyle bir makamdır. Onun için aceleci olmamak lazım. Araştırıp bakıp bu milletin evlatlarının içerisinde bu özelliği taşıyacak şahsiyetler vardır, partiler buna yönelmelidir.”


MHP’nin cumhurbaşkanı adayını bir an önce açıklaması konusunda beklenti olduğunun ifade edilmesi üzerine Bahçeli, “Olabilir. Herkes MHP’yi bekliyor. Bunun çok güzel bir cevabı var; her sese kulak vereceksin, kulağı kimseye kaptırmayacaksın.” dedi.


Bahçeli, dar bölge seçim sisteminin etnik ayrımcılığı ve mafyayı körükleyebilecek tehlikeli bir sistem olduğunu, daraltılmış bölgenin biraz daha makul olduğunu da sözlerine ekledi.


Kürkçü: Kendi adayımız olacak, başkasının adayıyla ilgilenmiyoruz


HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunu kendi içlerinde henüz tartışmadıklarını ifade etti. Kürkçü, “Ancak belli olan bir şey var, o da bizim kendi cumhurbaşkanı adayımızın olacağı. Başkasının adayıyla ilgilenmiyoruz.” dedi. Kürkçü, pazartesi günü BDP’den istifa edip HDP’ye katılacak milletvekilleriyle ilgili işlemleri Meclis’te yapacaklarını kaydetti. Kürkçü, Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın BDP’de kalacağını kaydetti.




Gül: Ne geldiyse başıma, ter yüzünden geldi


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resepsiyona eşsiz katıldı, erken ayrıldı. “Cumhurbaşkanı’nın da şantaj kaseti var.” sorusu başta olmak üzere gazetecilerin sorularına cevap vermedi. Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan karşılaşmadılar. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, tören boyunca Abdullah Gül’e eşlik etti. Gül, Devlet Bahçeli ve MHP’li milletvekilleri ile bir süre sohbet etti. Tören salonunun neredeyse her köşesini dolaşan Gül, Erdoğan ile hiç karşı karşıya gelmedi. Resepsiyondan ayrılan ilk isim oldu. Cemil Çiçek ile birlikte Gül’ü uğurlayan AKP’li Ayşenur Bahçekapılı’nın Gül’den ilk kez uygulanacak lazer ve ışık gösterisini izlemesini istedi. Ancak Abdullah Gül, “Çok terliyim. Birkaç seyahatim olacak. Ne geldiyse zaten şu ter yüzünden geliyor başıma.” karşılığını verdi. 23 Nisan Resepsiyonu’na Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile Türkmenistan’da bulunan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel katılmadı.



http://ift.tt/1jSOmyU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder