18 Nisan 2014 Cuma

Twitter'da 'buz' devri!

Twitter'da 'buz' devri!


Türkiye’de temaslarda bulunan sosyal paylaşım sitesi ‘twitter.com’un yöneticileri ile yapılan görüşmelere ilişkin ayrıntılar netleşti.




Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) temsilcileri ile görüşen yöneticiler, zararlı ve mahkeme kararına konu içeriklerin ‘buzlanarak’ etkisizleştirilmesi konusunda görüş birliğine vardı. Sorunların çözümü için Twitter’ı temsil eden bir avukatın İstanbul’da bulunması da karara bağlandı. Toplantıda özellikle kişisel hakların korunması ve mağduriyet yaşanan durumlarda acil müdahale içeren ‘süper etiketleme’ yetkisinin TİB’e verilmesi, koordinasyon sağlanması için Twitter’ın Türkiye’de ofis açması istenmişti. Fakat şirket yetkilileri, merkez ofislerinde yapacakları değerlendirmeden sonra buna karar verebileceklerini dile getirdi.


Görüşmelerle ilgili ayrıntıları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan paylaştı. Elvan’ın verdiği bilgiye göre Twitter yetkililerinden, mahkeme tarafından alınan ve bazı hesapların kapatılmasını içeren kararların uygulanması istendi. Yetkililer de son birkaç hafta içerisinde 200’den fazla içeriğin çıkarıldığını ve geçen hafta sonu itibarıyla 5 mahkeme kararının çözüme kavuşturulduğunu ifade etti. Mevcut mahkeme kararları için de geriye dönük bir çalışma yapılacağını kaydetti. Sahte hesaplara yönelik sıkıntılar üzerine de konuşan Elvan, bundan sonra mahkeme kararlarının ivedilikle uygulanacağını ve şikâyete konu hesapların kapatılması için daha titiz davranacaklarını söyledi. Bu konuda Twitter’ın da Türkçe şikayet formunu devreye soktuğunu sözlerine ekledi.



http://ift.tt/1mc9KUU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder