29 Nisan 2014 Salı

Direksiyon başında telefon kullananların sayısı iki kat arttı

Direksiyon başında telefon kullananların sayısı iki kat arttı


Axa sigorta şirketinin TNS araştırma merkezi ile birlikte Fransızların araç kullanma alışkınlıkları hakkında yaptığı anketten ilginç sonuçlar çıktı. 1200 sürücünün katılımıyla gerçekleştirilen ve geçen hafta yayınlanan rapor ilginç bilgilere yer verdi. Rapora göre, araç kullananların yüzde 34'ü seyir halinde telefon kullandığını itiraf ediyor. Bu oran 2004'de yüzde 18'di. Fransa'daki mevcut Trafik Yönetmeliği'ne göre bu kural ihlali 135 euro para cezasına ve ehliyette puan kaybına sebep oluyor.




Araştırmanın ortaya koyduğu diğer olumsuzluklar ise şunlar:



  • Sürücülerin yüzde 30'u mola vermeden 4 ile 5 saat araç kullandığını itiraf ediyor. Bu oran 2004'de yüzde 23 idi. Güvenlik uzmanları, sürücülerinin her iki saatte bir mola vermesini tavsiye ediyor.

  • Trafik Yönetmeliği'ne göre şehir içi yollarda hız sınırı 50 km iken sürücülerin yarısı kimi zaman bu hız sınırını ihlal ettiğini, hatta sürücülerin dörtte üçünün sistematik olarak sarı ışıkta durmadığını itiraf ediyor.

  • Araştırma, hız ve alkol tüketimi konularında ise bazı ilerlemelerin kaydedildiğine dikkat çekti. Hız sınırının otoyollarda 130 km/s olduğu Fransa'da, sürücelerin yüzde 20'sinin buna riayet etmediği belirtildi. Bu oranın 2004'de yüzde 30 olduğu ifade edildi.

  • Diğer yandan, 4-5 kadeh alkol tükettikten sonra direksiyon başına geçenlerin oranında da 2004'e kıyasla düşüş yaşandığını ve yüzde altıya kadar gerilediği açıklandı.



http://ift.tt/1koHR8O

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder