25 Nisan 2014 Cuma

Aslan'a Platini'den müjde

Aslan'a Platini'den müjde


UEFA Başkanı Michel Platini, finansal fair-play kriterleri sebebiyle hiçbir kulübü kupa dışında bırakmayacaklarını açıkladı. Galatasaray, bu haberle rahat nefes alırken, yeni sezon için atacağı adımları hızlandırdı. İtalyanlar ise Mancini’nin seneye Juventus’un başında olacağını yazdı.




UEFA Başkanı Michel Platini, hiçbir kulübün Avrupa’dan men edilmesi gibi bir ceza vermeyi düşünmediklerini belirtti. Finansal fair-play kuralları gereği, kulüplere daha fazla harcama yasağı getirilerek, bir sonraki sezondan itibaren Avrupa kupalarının dışına itilmesi öngörülüyordu. Galatasaray’ı yakından ilgilendiren haberde Avrupa futbolunun patronu Platini’den müjdeli haber geldi. Daha önce Beşiktaş’ın da maruz kaldığı ceza için, G.Saray’a da uygulanma ihtimaliyle ilgili spekülasyonlar yapılıyordu. Konu hakkında konuşan Michel Platini, “Kararlarımızı mayıs ayı başında vereceğiz. Ancak kurala uymayan kulüpler hakkında kan ve gözyaşı bekliyorsanız üzüleceksiniz. Bazı ağır ve sert cezalar vereceğiz ama turnuvaların dışına itmek bunlardan biri olmayacak.” dedi.


Bu arada Teknik Direktör Roberto Mancini’nin Galatasaray’daki geleceği merakla beklenirken İtalyan basını, konuyu gündeme taşımaya devam ediyor. İtalyanlar, son olarak Mancini’nin Juventus’a gidebileceğini belirtti. Bir dönem adı eski takımı İnter ile anılan Roberto Mancini’nin bu kulübe dönmesinin zor olduğu ifade edilirken, sebep olarak da Başkan Erick Thohir’in Teknik Direktör Walter Mazzarri’den memnun olması gösterildi.


Juventus’un gelecek sezon sözleşmesi sona eren Antonio Conte ile yeni bir mukavele yapmaması, yolların ayrılacağı yönünde yorumlanıyor. Conte’nin özellikle Şampiyonlar Ligi’nde aldığı başarısız sonuçlardan sonra yönetimin güvenini tam olarak sağlayamadığı belirtildi.


Öte yandan Galatasaray’ın tecrübeli oyuncusu Hamit Altıntop, sakatlık problemi ve yüksek maaşı yüzünden takımdan gönderiliyor. Altıntop’a, ikizi Halil Altıntop’un forma giydiği Augsburg talip oldu. Ay-Yıldızlının yüksek maliyetinden kurtulmak isteyen Sarı-Kırmızılı yönetimin, teklifi kabul etmesi halinde gitmesine izin vereceği hatta bonservis bedeli bile istemeyeceği belirtiliyor. Belinden ameliyat olan ve bu sezon ligde sadece 3 maçta şans bulan Hamit’e, kalırsa iki sezon için 5,5 milyon Euro daha ödenecek.






http://ift.tt/1ik9odh

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder