16 Nisan 2014 Çarşamba

Gençler arasındaki işsizlik oranı Fransa'da rekor düzeyde

Gençler arasındaki işsizlik oranı Fransa'da rekor düzeyde


Okul sonrası gençlerin iş piyasasına entegrasyonunu inceleyen Araştırma Merkezi CEREQ'in 8 Nisan'da yayınladığı son raporu, beş gençten birinin işsiz olduğunu ortaya koydu. Rapor son yıllarda genç nüfustaki işsizlik oranının da rekor seviyeye ulaştığına yer verdi.




2010 yılında Fransız eğitim sisteminden ayrılan 700 bin gencin akıbeti ne oldu sorusuna, okul sonrası gençlerin iş piyasasına entegrasyonunu inceleyen Araştırma Merkezi CEREQ açıklık getirdi. 8 Nisan'da yayınlanan rapordan çarpıcı sonuçlar çıktı. Rapor,'2010 jenerasyonunun', iş piyasasına geçmiş nesillere kıyasla eğitim seviyesinin daha yüksek olmasına rağmen, iş piyasasına girmekte en fazla zorluk çeken kuşağın olduğunu ortaya koydu. Rapor, yakın dönemde yaşanan ekonomik kriz ve konjonktürel dalgalanmaların, gençlerin iş piyasasına girişini olumsuz yönde etkilediğine yer verdi.


DİPLOMA, KRİZ DÖNEMLERİNDE EN ETKİN KORUMA KALKANI

Rapor, gençlerin eğitim durumlarına göre iş hayatına atılımlarında yaşanan eşitsizliklere de geniş yer ayırdı. Rapor, diplomasız gençlerin mesleki ve teknik vasıflara sahip nitelikli iş gücüne göre kriz dönemlerinde aktif iş piyasasına girmekte çok daha fazla zorlandığını ortaya koydu. CEREQ'in 2007 ve 2013'te yaptığı araştırmalarda eğitim sisteminden diploma almadan ayrılan ve aradan 3 sene geçmesine rağmen, hala iş bulamamış gençlerdeki oranın 16 puan arttığını belirtirken, aynı dönemde yüksek diploma sahibi kişilerdeki bu oranın yalnızca 3 puan yükseldiğine dikkat çekti. Rapor, yoğun kriz dönemlerinde, iş verenlerin vasıfsız personel istihdamını azalttığına dikkat çekerek, 2010 senesinde diplomasız, iş piyasasına giriş yapmaya çalışan birçok gencin iş bulamadığının altını çizdi.



http://ift.tt/1iYw79F

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder