22 Nisan 2014 Salı

Zafer Girişit: Avrupa Parlamentosu seçimleri Fransalı Türklerin Avrupa'da etkinliğini arttırması için iyi bir fırsat

Zafer Girişit: Avrupa Parlamentosu seçimleri Fransalı Türklerin Avrupa'da etkinliğini arttırması için iyi bir fırsat


Avrupa Birliği'nin (AB) yasama organı Avrupa Parlamentosu'nun (AP) üyelerini belirlemek üzere yapılacak seçimlere Fransa'da Yeşiller partisinden aday olan Zafer Girişit, oy hakkı bulunan Fransa'lı Türklere sandığa gitme çağrısında bulundu.




Zafer Girişit Kimdir?


33 yaşında evli ve bir kız çocuğu babası olan Girişit, Adıyaman doğumlu. 13 yaşında Türkiye'den Fransa'ya gelen Girişit mühendis olarak özel bir şirkette çalışıyor.


Fransa'dan bir kitle partisi çatısı altında seçimlere girecek ilk Türk asıllı aday olan Zafer Girişit 26 adayın yarıştığı Güneydoğu Fransa'da 20. sıradan aday gösterildi.


2009 yılından itibaren Güneydoğu Fransa sınırları içerisinde yer alan Rhone Alpes bölgesinde Türkiye kökenli vatandaşların siyasete olan ilgi ve katılımlarının giderek arttığına dikkat çeken Girişit, oy kullanma hakkına sahip Türkiye kökenli Fransız vatandaşlarını gelecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy kullanmaya davet etti. Aday olduğu Yeşiller Partisinin Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine sıcak baktığını ve desteklediğini belirten Girişit, Yeşiller Partisi'nin Fransa'da Türk kökenli birini aday göstererek, önemli bir açılıma imza attığını ve bu açılıma sahip çıkılması gerektiğini söyledi.


‘Bu sefer farklı olacak’ sloganıyla 22 ile 25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak seçimlerde Güneydoğu Fransa bölgesinde 7 milyon, Avrupa genelinde ise 400 milyondan fazla seçmenin oy kullanması bekleniyor.


Avrupa Parlamentosu’nda 4. büyük parti konumunda olan Avrupalı Yeşiller Partisi' nin (EGP)Parlamentodaki halihazırdaki sandalye sayısı 68.



http://ift.tt/1rhz21y

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder