18 Nisan 2014 Cuma

Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kış Uykusu’ Cannes’da

Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kış Uykusu’ Cannes’da


Cannes Film Festivali'nin ‘gediklisi' Nuri Bilge Ceylan, geleneği yine bozmadı. Ceylan'ın son filmi ‘Kış Uykusu', önümüzdeki ay düzenlenecek 67. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışacak.




Haluk Bilginer'in başrolde olduğu filmin oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan, Serhat Mustafa Kılıç, Tamer Levent, Nejat İşler ve Nadir Sarıbacak yer alıyor. Bir kez daha taşrayı konu alan Ceylan'ın filminde Orta Anadolu'da yaşayan, emekli oyuncu Aydın'ın sıkıntıları ele alınıyor.


Bu yıl 14-25 Mayıs arasında yapılacak Cannes Film Festivali, Oliver Dahan'ın yönettiği ve Nicole Kidman'ın oynadığı ‘Grace of Monaco' filmi ile açılacak. Yönetmen Jane Campion'un başkanlığını yapacağı ana yarışma filmleri dün Paris'te yapılan basın toplantısıyla duyuruldu. Festival başkanı Gilles Jacob ile Thierry Fremaux'un ortaklaşa yaptığı açıklamada 1800 başvuru arasından yarışma, yarışma dışı, Belirli Bir Bakış, özel gösterim ve geceyarısı bölümlerine toplam 49 film seçildi. Bu seçkilerde 15 kadın yönetmenin filmi yer alırken, aralarında Nuri Bilge Ceylan'ın da olduğu 16 yönetmen Altın Palmiye için yarışacak. Ana yarışmada Jean-Luc Godard, Atom Egoyan, Olivier Assayas, Tommy Lee Jones, Ken Loach, David Cronenberg, Mike Leigh, Xavier Dolan, Michel Hazanavicius ve Dardenne Kardeşler'in son filmleri yer alıyor. ‘Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?' adlı animasyon filminin ikincisi, Çinli usta yönetmen Zhang Yimou'nun son filmi ‘Coming Home' ve Fransız yönetmen Yves Jeuland'ın ‘Les Gens du Monde' filmleri de yarışma dışı gösterilecek.


Kış Uykusu / Winter Sleep (Nuri Bilge Ceylan)


Adieu au Langage (Jean-Luc Godard)


The Captive (Atom Egoyan)


Clouds of Sils Maria (Olivier Assayas)


Foxcatcher (Bennett Miller)


The Homesman (Tommy Lee Jones)


Jimmy's Hall (Ken Loach)


La Meraviglie (Alice Rohrwacher)


Maps to the Stars (David Cronenberg)


Mommy (Xavier Dolan)


Mr. Turner (Mike Leigh)


Saint Laurent (Bertrand Bonello)


The Search (Michel Hazanavicius)


Still the Water (Naomi Kawase)


Two Days, One Night (Jean-Pierre and Luc Dardenne)


Wild Tales (Damian Szifron)



http://ift.tt/1f2rzxY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder