22 Nisan 2014 Salı

Mutlu ailelerin sırrı aile içi güçlü iletişim

Mutlu ailelerin sırrı aile içi güçlü iletişim


Kadınların toplum içinde daha aktif bireyler olması için çeşitli etkinlikler düzenleyen ActionElle Derneği, son olarak sosyolog yazar Hatice Yıldırım’ı konuk etti. Avrupa Psikoloji Merkezinde de görev yapan Hatice Yıldırım, Le Dialogue Kültür Merkezi konferans salonunda ActionElle Derneği üyelerine “iletişim” konulu seminer verdi.




Seminerde Yıldırım, evde huzur mutluluk ve sağlığın olması için aile fertlerinin birbirleriyle kurdukları sağlıklı iletişimin önemine dikkat çekti. Aksi halde iletişim bozukluğu, aile içinde mutsuzluk ve huzursuzluk başta olmak üzere çeşitli psikolojik rahatsızlıklara yol açtığını söyledi.


Yıldırım, iletişimin doğuştan kazanılan bir yetenek değil sonradan öğrenilerek elde edilen bir bilgi olduğunu ifade etti. Bilgiye ve bilgeliğe ulaşabilmek için en önemli şeyin “iletişim” olduğunu söyleyen Yıldırım,“Gitar çalmak veya herhangi bir mesleği öğrenmek için uzun vakitler harcıyoruz ancak hayatımız açısından çok önemli olan anne ve baba olmak için neredeyse hiç çaba sarf etmiyoruz” dedi.


Çocukların çizdiği resimler, ruhsal durumları hakkında önemli ip uçları veriyor

Çocuk Psikolojisi ve iletişim konulu kitapları bulunan Yıldırım, çocuklara çizdirilen resimlerle, onların ruhsal ve psikolojik durumları hakkında tespitler yapılabildiğini söyledi. Yıldırım, çocukların sağlıklı ve huzurlu birey olabilmeleri için ebeveynlere çok is düştüğünü de aktardı.



http://ift.tt/1jCxht1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder