17 Nisan 2014 Perşembe

Cilt bakımı hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar

Cilt bakımı hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar


Çikolatanın akneye yol açtığı ve Botoks’un kırışıklıkları önlediği efsane mi yoksa gerçek mi? Cilt bakımı konusunda yanlış düşünceler veya yanlış bilinenler oldukça çoktur. Peki bunların ne kadarı doğru ne kadarı efsane? İşte bugüne kadar cildiniz hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar...





  • Efsane: Pırıl pırıl bir cilt iyidir.

  • Gerçek: Aşırı derecede yüz yıkama gerçekten cildinizde hasara yol açabilir. Çünkü cildinizin doğal yağları soyuluyor ve cildiniz mikroplara, dehidrasyona ve tahrişe açık hale geliyor. Sert aktif madde içeren temizleyicilerden uzak durun.




Cilt bakımı hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar

  • Efsane: Yağlı cilt kuru cilt kadar kırışmaz.

  • Gerçek: Araştırma kesin değil, ancak bu varsayım bu şekilde yorumlanabilir. Yağlı cilt kırışıklıkları daha kolay uzaklaştırabilir, çünkü yağlı cilt daha kalın olduğundan dolayı güneş hasarına karşı daha fazla doğal koruma sağlar. Buna rağmen güneşe maruz kalma ya da sigara kullanımı gibi faktörler cilt tipine bakmaksızın yaşlanma sürecini hızlandırır ve kırışıklıklara yol açabilir.





Cilt bakımı hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar


  • Efsane: Abur cubur akneye yol açar.

  • Gerçek: Uzmanlara göre, abur cubur ile akne arasında doğrudan bir bağ olduğunu gösteren araştırma yok. Ancak glisemik indeksi yüksek olan beyaz pirinç, tatlılar ve şekerli içecekler gibi gıdalar kan şekerini ve insülin seviyesini hızlı bir şekilde artırıp iltihaba yol açıyor. İltihap da akneyi şiddetlendiriyor. Ayrıca bitter çikolata sağlığınız için faydalıyken, sütlü çikolatanın ise akneye yol açtığı düşünülüyor. Yeşil çay, brokoli ve yağlı balık gibi anti-inflamatuar özellikli yiyecek ve içecekleri haftada en az bir kez tüketmenin akne riskini yüzde 32 düşürdüğü açıklandı.




Cilt bakımı hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar


  • Efsane: Kreminizin güneş koruma faktörü ne kadar yüksek olursa, güneşte dışarıda o kadar fazla kalabilirsiniz.

  • Gerçek: Hayır, güneş koruma faktörü güneşin kansere yol açan UVB ışınlarından ne kadar süreyle koruyacağını gösteren bir kanıt, ipucu değildir. Ancak en az 30 faktör ve üzeri hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruyucu etki içeren güneş kremleri sizi güneşin zararlı etkilerinden korur. 15 faktörlük krem UVB ışınının yüzde 93’ünü engellerken, 30 faktörlük güneş kremi ise bu ışınların yüzde 97’sini filtreler. Güneş kremini 2 saatte bir yenilemelisiniz.




Cilt bakımı hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar

  • Efsane: Bir süre sonra cildiniz ürünlere alışıyor.

  • Gerçek: Uzmanlar bunun aktif içeriklere bağlı olduğunu söylüyorlar. Cildiniz retinol gibi A vitamini türevlerine alışıyor. Bu nedenle bazı uzmanlar hastalarına bunların daha ılımlı türevlerini öneriyorlar. Siz de farklı aktif içerikleri deneyin.





Cilt bakımı hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar


  • Efsane: Yüz egzersizleri cildinizi gergin tutar.

  • Gerçek: Bu doğru değil. Yüz egzersizlerinde kaslar kısalır ve kırışıklıklara katkıda bulunur. Bir süre sonra bu alan kalıcı olarak aşınmaya başlar. Yüz egzersizlerinin cildinizdeki çukurlukları kapatacağını umuyorsanız size kötü haberlerimiz var. Yüz egzersizlerinin dolgunlaştırıcı faydası olduğu belirlenmemiştir. Yüzünüzdeki kırışıklıklar kolajen, elastin ve yağdaki azalma nedeniyle oluşabilir. Bunların hiçbiri egzersizle yerine konamaz.




Cilt bakımı hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar

  • Efsane: Tüm cilt hasarları 18 yaşa kadar oluşur.

  • Gerçek: UV hasarlı cilt 18 yaşından sonra güneşe maruz kalırsa daha da kötüleşir. Bu nedenle günlük güneş kremleriyle özenli bir şekilde korunmuş cilt çok önemlidir. Nazik bir temizleyici ile cildinizi haftada 3 kez peeling yapın ve ölü derilerden kurtulun. Her gün en az 30 faktörlük ve daha yüksek antioksidan açısından zengin nemlendirici kullanın.





Cilt bakımı hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar

  • Efsane: Botoks kırışıklıkları önleyebilir.

  • Gerçek: Bu teorik olarak doğrudur. Fakat hiçbir uzun süreli araştırma bu iddiayı desteklemiyor. Sürekli olarak çekilen kaslarınızı gevşetirseniz zamanla daha az buruşur. Fakat güneş kremi kullanmak ve uygun bir cilt bakımı uygulamak gibi stratejiler botokstan daha ucuzdur. Uzmanlar, botoks tedavisine 30’lu yaşlardan önce başlanmasını tavsiye etmiyorlar.





Cilt bakımı hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar
































http://ift.tt/1eCvhDs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder