25 Nisan 2014 Cuma

İspanyollar, final için Arda’ya güveniyor

İspanyollar, final için Arda’ya güveniyor


Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında önceki gece Chelsea’ye karşı son 30 dakikada oyuna dahil olan Arda Turan’ın performansına İspanyollar hayran kaldı.




El Mundo gazetesi, milli futbolcumuzun, yarım saatlik oyunuyla Atletico’nun Devler Ligi’ndeki final hayalini güçlendirdiğini yazdı. “Sayıların ötesinde” başlıklı yazıda, “Atletico Madrid, salı günü rakibinden daha fazla topa sahip oldu (yüzde 62’ye 38), daha fazla atak yaptı (46’ya 15), daha çok şut attı (26’ya 5)... daha çok koştu (111.081 m’ye 110.315 m). Fakat 0-0 berabere kaldı. Simeone gülerek ‘Bu futbol’ diyor. O ve teknik ekip, 24 Mayıs’ta finalde olacaklarına inanıyorlar. Londra’da bir gol finale bilet anlamını taşıyor ve takımının bunu yapacak kapasitesi olduğunu görüyor. Bunu, bir futbolcunun sahada olmasıyla mümkün görüyorlar. Yarım saat oynadı ve onun adı Arda Turan.” denildi.


Haberde, “İstatistiklerin ötesinde, futbol, iyi ki sayıları aşıyor. Gösteriyor ki Türk girdiği zaman Atletico hızlandı, farklı yollar buldu ve farklı bir hava yakaladı. Tüm sezon boyunca olduğu gibi Arda, Simeone’nin ekibinde fantezi noktasıydı. Ayrıca, üzerine düştüğünde geriye şeytan gibi koşu yapıyor, Diego Costa ile birlikte, vazgeçilmez bir futbolcu.” ifadelerine yer verildi.



http://ift.tt/1ik9oKc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder