30 Nisan 2014 Çarşamba

Erdoğan, Ermeni mesajını savundu: Korkuyla yaşayan devlet, reform yapamaz

Erdoğan, Ermeni mesajını savundu: Korkuyla yaşayan devlet, reform yapamaz


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Olayları'nın yıldönümünde hayatını kaybeden Ermeniler için yayınladığı taziye mesajının gerekçelerini, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda anlattı.




Tarihe artık farklı gözlerle bakılması gerektiğini belirten Erdoğan, geçmişte yaşanan acıların ve korkuların hem Osmanlı Devletinin hem Türkiye Cumhuriyeti'nin bir takım yöneticileri, elitleri tarafından son derece elverişli bir istismar aracına dönüştürüldüğünü belirtti ve "Milletin yaşadığı korkular millet üzerinde bir tehdit, şekillendirme aracı olarak kullanıldı." dedi. Bölünme ve irticanın, toplumu terbiye etmek için kullanılan, neticesi de alınan 2 önemli korku olduğunun altını çizen Erdoğan, bu açıdan her devletin korkularıyla yüzleşmesi gerektiğini kaydetti: "100 yaşında, 200 yaşında korkularla yaşayan hiçbir millet, hiçbir devlet reform yapamaz." dedi.


2014 yılından 2023 yılına kadar bir dizi çok önemli tarihi olayın 100. yıldönümlerinin idrak edileceğini söyleyen Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı'nın bu sene 100 yıldönümü olduğunu hatırlattı. Erdoğan, "1. Dünya Savası Osmanlı Cihan devletinin tarih sahnesinden silinmesiyle sonuçlanmış, Türkiye Cumhuriyeti de bu dünya savaşının ardından kurulmuştur. 1914 yılının kış aylarında Sarıkamış Harekatı yapılmış, çok sayıda askerimiz bu harekatta şehitlik mertebesine ulaşmıştı. 100. yılına ulaştığımız Sarıkamış Harekatı'nı da bu yılın sonundan itibaren farklı etkinliklerle idrak edecek, şehitliklerimizi ve şehitlerimizi şehadetlerinin 100. yılında farklı şekilde yad edeceğiz" dedi. 2015 yılının da yine önemli hadiselerin 100. yılına tekabül ettiğini ekledi.



http://ift.tt/1iGZgdG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder