10 Eylül 2014 Çarşamba

12 Dev Adam çeyrekte kaldı

12 Dev Adam çeyrekte kaldı


Türkiye, 2014 FIBA Dünya Kupası çeyrek finalinde Litvanya’ya 73-61 yenilerek şampiyonaya veda etti. Turnuvada yaptığı geri dönüşlerle umut dağıtan 12 Dev Adam, basketbol ekolü rakibine bu kez diş geçiremedi. Başantrenör Ergin Ataman, yenilginin faturasını hakemlere kesti. Deneyimli koç, “Feci bir hakem vardı.” dedi.




A Milli Basketbol Takımı’mız, İspanya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’na, çeyrek finalde Litvanya’ya 73-61 yenilerek veda etti. Dev şölende oynadığı maçlarda milyonlara heyecanlı anlar yaşatan Ay-Yıldızlılar, güçlü rakibine karşı başa baş oynamaya çalışsa da sonunu getiremedi. Millilerimiz, dış atışlarda yüzde 17 isabet sağlarken, Litvanya bulduğu yüzde 53 ortalamayla galibiyete uzandı.


12 Dev Adam, karşılaşmaya Ender Arslan, Sinan Güler, Emir Preldzic, Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık beşiyle başladı. Oyuna iyi başlayan temsilcimiz, ilk sayısını kaptan Kerem Gönlüm’ün smacıyla buldu. Ömer Aşık’ın savunmadaki direnci, Emir Preldzic’in de skorer oyunuyla ilk 5 dakikayı 14-6 önde geçti. Devler, ribauntlarda sıkıntı yaşasa da ilk çeyreği 18-13 önde bitirdi.


İkinci periyotta benchten oyuna dahil olan Darjus Lavrinovic üst üste kaydettiği 3 üçlük isabetiyle farkı artırdı. Oyuna müdahale eden Başantrenör Ergin Ataman, Ömer Aşık ve Kerem Gönlüm’ü aynı anda sahaya sürdü. Bu hamle sonucu savunmada direnci artan Türkiye, son 3 dakikaya 24-24 eşitlikle girdi. Pocius ve Valanciunas ile hücumda üretkenlik gösteren Litvanya, soyunma odasına 33-28 önde giren taraf oldu. Takımımızda Emir Preldzic ilk yarıda kaydettiği 9 sayıyla en skorer oldu.


Üçüncü 10 dakikaya Millilerimiz iyi başladı. Valanciunus’un periyodun ortasında teknik faul alması ekibimizi oyuna soktu. Yakalanan 12-0’lık seriyle geri gelsek de devamını getiremedik: 47-44. Son bölüme Litvanya 4-0’lık seriyle girdi. Ömer Aşık’ın ilk iki dakikada dörtlemesiyle sıkıntıya düştük. Litvanya aynı noktadan bulduğu 3 dış isabetle farkı artırdı. Seibutis ile potamızda etkili olan Baltık temsilcisi yakaladığı 8-0’lık seriyle farkı çift hanelere çıkardı. Ender Arslan’ın dış basketi umutlandırsa da Litvanya karşılaşmayı kazanmasını bildi ve adını çeyrek finale yazdırdı. Litvanya’da 6 oyuncu çift hanelere ulaşırken, millilerimizde Kerem Gönlüm 13, Ender Arslan’ın 12 sayısı yeterli olmadı.


Ataman, faturayı hakemlere kesti

Zorlu Litvanya randevusunun ardından konuşan A Milli Basketbol Takımı’mızın başantrenörü Ergin Ataman, 73-61’lik yenilginin faturasını hakemlere kesti. Başarılı çalıştırıcı, “Maçın hakemlerinin feci bir hakemliği vardı. Ömer Aşık 28 dakika oynamış, bir sürü top eline değmiş ve sadece 1 defa faul atış çizgisine gitmiş. Birçok pozisyonda sürekli iterek, faulle onu durdurdular. Bu denli sertliğe prim verilince hücum etmen imkansız hale geliyor.” dedi.


Kerem ve Ender’den özeleştiri

2014 FIBA Dünya Kupası’nda Litvanya’ya 73-61 yenilen A Milli Basketbol Takımı’mızda Kerem Gönlüm ve Ender Arslan’dan özeleştiri geldi. Kerem, “Bu sefer olmadı. Bütün arkadaşlarıma, teknik ekibe, sağlık ekibine ve dualarını esirgemeyen halkımıza teşekkür ediyorum. Çok istekliydik ama olmadığı zaman olmuyor. Madalya istiyorduk.” dedi. Ender ise, “Elimizden gelen mücadeleyi gösterdik. Turnuvanın genelinde ne yazık ki kötüydük ama mücadelemizle geri dönüşler başarmıştık. Bubu be kez gerçekleştiremedik.” itirafında bulundu.



http://ift.tt/Yw3Bty

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder