22 Eylül 2014 Pazartesi

Air France geri adım attı; Pilotlar greve devam ediyor

Air France geri adım attı; Pilotlar greve devam ediyor


Fransa'da ulusal havayolu şirketi Air France pilotlarının 1 haftadan beri devam eden grevi, şirkete geri adım attırdı.




Air France'dan yapılan açıklamada, şirket bünyesinde kurulan ucuz bilet satan havayolu şirketi Transavia projesinin askıya alındığı duyuruldu. Air France-KLM'nin CEO'su Alexandre de Juniac, bu sabah pilotların üye olduğu sendika temsilcileriyle yaptığı görüşme sonrası, Transavia projesinin Aralık ayına kadar askıya alındığını ifade etti.


Bu arada şirketin geri adımına rağmen grevin yarın da devam edeceği açıklandı. Pazartesi günü, grevin 8'incı gününde Air France uçaklarının sadece yüzde 45'i normal seferlerini gerçekleştirdi. Salı günü ise Air France pilotlarının yüzde 57'sinin greve katılacağı aktarıldı.1998'den beri gerçekleştirilen en uzun havayolu grevinin şirkete günlük maliyeti ise 15 milyon Euro.


Grev, Air France pilotlarının şirketin, ucuz bilet satan havayolu şirketi Transavia'ya ağırlık vermek istemesi üzerine başlamıştı. Air France pilotlarının üye olduğu üç sendika, şirketin düşük maliyetli havayolu şirketleri ile rekabet etme planının pilotları mağdur edeceğini kaydetmişti.



http://ift.tt/1tVwHhz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder