10 Eylül 2014 Çarşamba

Alman şirketlerinden göçmen gençlerin eğitimine destek

Alman şirketlerinden göçmen gençlerin eğitimine destek


Almanya’nın büyük mağaza zincirlerinden bazıları ‘Fırsat Günü’ isimli proje çerçevesinde belirledikleri bir gün gelirlerinin yüzde 10′unu göçmen kökenli çocukların eğitimi için bağışlıyor.




Dortmund kenti yakınlarındaki Castrop-Rauxel’de 2004 yılından beri gençlerin eğitimine katkı sunan Chancenwerk Derneği öncülüğünde gerçekleşen proje çerçevesinde ev aksesuarı zinciri Butlers’in Köln şubesi bir günlük gelirinden gençler için pay ayırdı. 19 kentte 36 okul üzerinden 2 bin 100 öğrenciye eğitim desteği götürmeye devam eden Chancenwerk’in projesi çerçevesinde düzenlenen yardım kampanyası eş zamanlı olarak Butlers’ın Berlin, Bochum, Bremen, Dortmund, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Münih ve Wiesbaden kentlerindeki şubelerinde de yapıldı. Proje sponsoru firmanın Köln şubesi önünde projenin basına tanıtılması amacıyla Mülheim Genoveva-Gymnasium’un öğrencileri ile ders simülasyonu yapıldı.



‘İYİ EĞİTİM, İYİ BİR GECEK SAĞLAR’

İyi bir eğitimin, iyi bir gelecek sağlayacağının altını çizen Chancenwerk Derneği Başkanı Murat Vural, çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları söyledi ‘Büyük vakıf ve mağaza zincirleri derneğimize destek oluyor. Biz de bu yardımlarla başta göçmen gençler olmak üzere öğrencilere çeşitli şekillerde yardımcı oluyoruz. Örneğin lise öğrencileri, ortaokul öğrencilerine, ortaokul öğrencileri ise ilkokul öğrencilerine derslerinde yardımcı oluyor. Okul malzemeleri konusunda ihtiyaç sahiplerine destek oluyoruz.


Özellikle göçmen kökenli gençlerin diğer akranlarıyla yarışması için maalesef iki kat daha başarılı olması gerekiyor. Onlara her konuda destek olmaya çalışıyoruz. İyi eğitim almayan gençlerin gelecekteki yaşamlarında büyük zorluklar yaşayacağının farkındayız. Bize destek olan firmalar şu anda büyük Alman şirketleri ancak henüz maalesef hiçbir Türk sponsorumuz olmadı. Özellikle Türk gençlerine yardımcı olan bu projenin zamanla Türk işadamları tarafından da desteklenmesini umuyoruz.’



http://ift.tt/1si3lJw

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder