10 Eylül 2014 Çarşamba

Milliler’den İzlanda’da hazin ‘son’

Milliler’den İzlanda’da hazin ‘son’


Euro 2016 Elemeleri A Grubu’ndaki macerasına İzlanda maçıyla başlayan Türkiye, farklı mağlubiyetle büyük hayal kırıklığı yaşattı. Rakibi karşısında çok çaresiz kalan Ay-Yıldızlılar, 10 kişi tamamladığı maçtan 3-0 mağlup ayrıldı. Goller, Jon Dadi Bödvarsson, Gylfi Thor Sigurdsson, Kolbeinn Sigthorsson’dan geldi.




Euro 2016 yolculuğuna kuzeyin soğuk ülkesi İzlanda ile başlayan A Milli Takım’ımız, grubun kağıt üzerinde zayıf ekibine karşı puan kaybetmek istemiyordu. Kale arkasında tribünlerin olmadığı ülkenin tek uluslararası stadı Laugardalsvöller’de Fatih Terim’in sahaya sürdüğü ilk 11’de sürpriz yoktu. Tecrübeli teknik adam, isimlerden ziyade sahaya dizilişte farklılık oluşturmayı denedi.


Terim, İzlanda maçının provası gördüğü Danimarka sınavının ilk yarısında olduğu gibi Mehmet Topal’ı defansa çekerek 3’lü savunma anlayışı uygulattı. Caner ile Gökhan savunma değil, orta saha elemanıydı. Bu taktik Danimarka karşısında istenileni vermemişti. İzlanda önünde aynısı tekrarlandı.


Orta sahadaki hakimiyet de genellikle fizik gücü yüksek olan İzlandalılardaydı. Ev sahibi takım, 14’te Bödvarsson ile gole yaklaştı. Aynı oyuncu 18’de kornerden gelen topla oluşan karambolde kafayla vurarak ağları havalandırdı: 1-0. Kaleci Onur da golde kötü hamlesiyle dikkat çekti. Golün ardından yine İzlanda üstünlüğü vardı. İlk yarıda kaleyi bulan tek şutumuz 43’te Arda’dan gelirken, kaleci Halldorsson başarılıydı.


İkinci devrede de değişen bir şey yoktu. Golü bulması gereken bizdik, oynayan yine İzlanda’ydı. Terim’im planlarını altüst eden ise 55 ve 59. dakikalarda gördüğü sarı kartlarla oyundan atılan Ömer Toprak oldu. Deneyimli hoca, Mustafa Pektemek ve Ozan Tufan hamlesiyle beraberliği yakalamak isterken 76’da Sigurdsson ve bir dakika sonra Sigthorsson’un sayılarıyla fark 3’e çıktı: 3-0. Karşılaşma boyunca gole en çok yaklaştığımız an ise 69’da Burak Yılmaz’ın Arda’nın pasında topu yakın mesafeden kaleye gönderemediği pozisyondu. ‘Buz ülkesi’ anlamına gelen İzlanda’da sadece soğuk havadan değil, skorla da buz kestik. Milliler, kötü performans sergilediği ilk maçtan puansız ayrıldı.



http://ift.tt/1pOlE3u

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder