24 Eylül 2014 Çarşamba

Fransa Başbakanı Valls: Esed IŞİD'e karşı müttefik olamaz

Fransa Başbakanı Valls: Esed IŞİD'e karşı müttefik olamaz


Fransa Başbakanı Manuel Valls, Suriye'ye uluslararası toplumun daha önce müdahalede bulunması durumunda şu anki durumla karşı karşıya kalınmayacağını söyledi.




Mecliste, Fransa'nın Irak'ta IŞİD hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı ile ilgili milletvekillerini bilgilendiren Valls, "Biz müttefiklerimize sivil ve askeri destek sağlama konusunda kararlıyız. Ama Beşşar Esed, IŞİD'e karşı mücadelede bir müttefik olamaz." ifadelerini kullandı.


Fransa Başbakanı Valls, IŞİD'in sadece Irak için değil Fransa ve Avrupa için de tehdit oluşturduğunu vurguladı. Manuel Valls, Fransa'nın önce insani yardım, daha sonra ise silah göndererek Irak halkına destek verdiğini belirtti. Son olarak da Irak'taki IŞİD hedeflerine yönelik Fransa'nın hava saldırısı düzenlediğine dikkat çeken Manuel Valls, Fransa'nın bu ülkeye yönelik kara harekatına ise girişmeyeceğini yineledi. Fransa Başbakanı Valls, teröre karşı savaşın Avrupa'nın ortak stratejisi olduğunu hatırlattı. Fransa'da yakını bulunan Iraklı mültecileri ülkelerinde ağırladıklarına da dikkat çekti.


Manuel Valls, Fransa'nın İslam ve aşırı unsurlarla ilgili ayrımı da iyi yaptığını vurguladı ve Fransa topraklarında bazı radikal grupların varlığını sürdürdüğünü bunun büyük tehdit oluşturduğunu aktardı.


Manuel Valls, Suriye ve Irak'taki savaşa müdahil olan Fransız vatandaşı sayısının da bin kişi olduğunu açıkladı. Bunların 36'sının bu bölgede hayatını kaybettiğini, 189'unun ise Suriye'den Fransa'ya geri döndüğünü belirtti.



http://ift.tt/1xlxBGU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder