22 Eylül 2014 Pazartesi

Fransa en mutlu ülkeler sıralamasında 52'inci sırada

Fransa en mutlu ülkeler sıralamasında 52'inci sırada


Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli araştırma şirketi Gallup- Healthways enstitüsü tarafından yapılan ankette Fransa'nın dünyanın en mutlu ülkeler sıralamasında 52.olduğu açıklandı. Panama ve Kosta Rika'nın en mutlu ülkeler olarak liste başı olduğu araştırmada Fransa'nın Danimarka, Avusturya ve İsveç gibi diğer avrupa ülkelerinin gerisinde kalması dikkat çekti. Araştırmada Danimarka 3.en mutlu ülke olurken mutluluk sıralamasında Avusturya 4, İsveç ise 8. sırada yer aldı.




Gallup-Healthways'in 15 yaş üstü 140 ayrı uyruğa ait 133 bin kişi ile görüşerek yaptığı anket, kişilerin hayattaki amaçları, sağlık durumları, ekonomik refah düzeyleri, sosyal güvenlik durumları ve toplumdaki yerleri ile ilgili değerlendirmeler esas alınarak yapıldı.


Araştırmada her üç Fransızdan birinin (yüzde 37) Fransa ekonomisinde yaşanan durgunluğa rağmen mali açıdan kendisini iyi durumda gördüğü açıklandı. Araştırmaya göre bu duygu, Almanya (yüzde 55) ve İngiltere (yüzde 44)'de daha fazla hissediliyor.


Dünyada en mutlu insanların ise Güney ve Orta Amerika ülkesinde bulunan kişiler olduğu açıklandı. Yapılan sıralamalarda Panama 1. Kosta Rika 2. Brezilya 5. El Salvador 6. Uruguay ise 7. en mutlu ülke oldu. Panamalıların mutluluğun beş kriterinden dördüne sahip oldukları belirtildi.


Dünyanın en mutsuz ülkeler sıralamasında ise halen iç savaşın yaşandığı Haiti, Afganistan ve Suriye lider durumda bulunuyor.



http://ift.tt/1mCblVI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder