26 Eylül 2014 Cuma

IŞİD tehdidindeki Fransa’da kırmızı alarm

IŞİD tehdidindeki Fransa’da kırmızı alarm


Fransa vatandaşı Herve Gourdel'in Cezayir'de IŞİD'e bağlı Halifenin Askerleri adlı örgüt tarafından kaçırılıp öldürülmesinden sonra Fransa'da güvenlik önlemleri artırıldı.




Elysee'de Cumhurbaşkanı François Hollande başkanlığında gerçekleştirilen Savunma Konseyi toplantısı sonrası yapılan açıklamada, Fransa genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı duyuruldu. Açıklamada kamu kurumları ve toplu taşıma araçlarında terör riskine karşı önlemlerin artırıldığı belirtildi. Ulusal Meclis'te kabul edilen yeni terörle mücadele yasasının da yabancı savaşçılara karşı etkin mücadele imkanı sunduğu aktarıldı.


Irak'ta IŞİD hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı sonrası örgütün tehdit ettiği ülkeler arasında yer alan Fransa'da yeni güvenlik önlemleriyle ilgili de bilgi verildi. Buna göre havaalanları, tren garları ve şehir merkezlerinde güvenlik önlemleri artırılırken, terör hedefleri arasında yer alabilecek kamu kurumları yakınına araba parkının da yasaklandığı belirtildi.

Hafta başında Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın vatandaşlarını dikkatli olma noktasında uyardığı ülke sayısının da 30'dan 40'a yükseltildiğine dikkat çekildi. Türkiye'nin de yer aldığı listeye yeni eklenen ülkelerin ise Asya kıtasında yer alan Müslüman ülkeler olduğu kaydedildi.


GOURDEL İÇİN 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Bu arada Herve Gourdel için Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri tüm kamu kuruluşlarında bayrakların yarıya indirileceği belirtildi. Elysee'den yapılan açıklamada barbarca katledilen vatandaşımız Herve Gourdel için ülke genelinde 3 günlük yas ilan edilmiştir.''denildi. Açıklamada bu suçun asla cezasız kalmayacağı ifade edildi.



http://ift.tt/YhT6t4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder