24 Eylül 2014 Çarşamba

Fransa'da pilotların grevinde belirsizlik sürüyor

Fransa'da pilotların grevinde belirsizlik sürüyor


Fransa'da ulusal havayolu şirketi Air France pilotlarının 10 gündür süren grevi, hükümete geri adım attırdı. Başbakan Manuel Valls ve Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies, şirketin bünyesinde oluşturulan ucuz bilet satan havayolu şirketi Transavia projesinin geri çekildiğini duyurdu.




Hükümetin açıklamalarına rağmen Air France cephesi ise projenin geri çekildiği kararını doğrulamadı. Şirketten yapılan açıklamada, projenin sadece daha fazla diyalog yolunun açılması için askıya alındığı aktarıldı. Air France pilotlarının üye olduğu sendikalarla yapılan görüşmelerin seyrinin, projeyi iptal etmek için henüz yeterli olmadığı savunuldu.


Bu arada hükümet ile Air France arasındaki bu görüş ayrılığı sonrası pilotlar grevlerine yarın da devam etme kararı aldı. Air France'dan yapılan açıklamada, yarın uçakların sadece yüzde 47'sinin normal seferlerini gerçekleştireceği belirtildi. Bugün yüzde 52 olan greve katılan pilot oranının ise yarın yüzde 62'ye çıkacağı belirtildi. Air France pilotlarının çoğunluğunun üye olduğu SNPL AF Alpa Sendikası'ndan yapılan açıklamada da grevin 30 Eylül'e kadar uzatıldığı belirtildi.


Grev, Air France pilotlarının şirketin ucuz bilet satan havayolu şirketi Transavia'ya ağırlık vermek istemesi üzerine başlamıştı. Air France pilotlarının üye olduğu üç sendika, şirketin düşük maliyetli havayolu şirketleri ile rekabet etme planının pilotları mağdur edeceğini kaydetmişti. Daha önce şirketin CEO'su Alexandre de Juniac'ın projenin Aralık ayına kadar askıya alındığını açıklaması da grevi bitirmeye yetmemiş, pilotlar, şirketin Transavia projesinden tamamen vazgeçmesini talep etmişti.


1998'den beri gerçekleştirilen en uzun havayolu grevinin şirkete günlük maliyetinin ise yaklaşık 20 milyon Euro'yu bulduğu belirtilmişti.



http://ift.tt/1B6SZwZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder