10 Eylül 2014 Çarşamba

Hollande'dan kitap yorumu: Bütün hayatıma yapılmış bir saldırı

Hollande'dan kitap yorumu: Bütün hayatıma yapılmış bir saldırı


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, olaylı şekilde ayrıldığı eski hayat arkadaşı Valerie Trierweiler'ın kitabıyla ilgili ilk kez konuştu.




Le Nouvel Observateur dergisine röportaj veren Hollande, eski First Lady'nin kitabında kendisini kastederek 'fakirleri sevmezdi' ifadeleri için, "Bütün hayatıma yapılmış bir saldırı" vurgusunda bulundu. Valerie Trierweiler kitabında, "Zenginleri sevmeyen bir insan olarak kendini tanıtıyor. Gerçekte cumhurbaşkanı fakirleri sevmez. Bu sol lider, özel hayatında dişsizler (fakirler) ile ilgili yaptığı esprilerden övünç duyar." ifadelerini kullanmıştı.


Hollande yaptığı açıklamada, "Fakirlerle, yoksullarla ilgili şahsıma yapılan bu saldırı bütün hayatıma yapılmış bir saldırıdır. Görevim ve bütün görevlerim boyunca muhtaç olanlara karşı hep yardım etme düşüncem olmuştur." dedi. Kendi ailesinin de zengin olmadığını hatırlatan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, anne tarafından dedesinin Paris'te ailesiyle 2 odalı mütevazi bir evde yaşadığını, diğer dedesinin ise fakir köylü aileden gelen bir öğretmen olduğunu kaydetti.


Hollande'a yönelik 'fakirleri sevmiyordu' eleştirisine yakın çevresi de tepki göstermişti. Hollande'ın 4 çocuğunun annesi Ekoloji, Çevre ve Enerji Bakanı Segolene Royal eleştirinin gerçeği yansıtmadığını kaydetmişti. Başbakan Manuel Valls da kamu hayatını özel hayata karıştıran çirkin saldırılar üzerinden tartışma yürütüldüğünü belirtmişti.


Bu arada 4 Eylül'de piyasaya çıkan eski first lady'ye ait kitap, ilk 4 gün içerisinde 145 bin satış sayısına ulaşarak rekor kırdı. Bu sayının 2014 yılının en iyi başlangıcı olduğu belirtildi.



http://ift.tt/WIeGWs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder