25 Eylül 2014 Perşembe

Türkiye-Fransa hattında şaşırtan ‘terör’ kargaşası

Türkiye-Fransa hattında şaşırtan ‘terör’ kargaşası


Türkiye’de yasal oturma haklarını ihlal ettikleri için gözaltına alınarak sınır dışı edilen üç terör şüphelisi Fransız vatandaşı, Fransız polisine haber verilen Paris yerine Marsilya’ya gönderilince serbest kaldı. Ancak şüpheliler daha sonra kendileri polise teslim oldu.




Fransız İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamadaki iddialara göre, üç haftadır Türkiye’de idari gözetim altında tutulan Imad Cibali, Gazel Maurize ve Abdülvahhab el Bağdadi’nin, Türk polisi tarafından İstanbul’dan Paris’e gelen uçakla sınır dışı edilmesi planlandı. Ancak pilotlar, şüphelileri gerekli sınır dışı belgeleri olmadığı için uçağa almadı. Bunun üzerine üç şüpheli Fransa’ya giden bir sonraki uçağa bindirildi. Ne var ki bu uçak başkent Paris’e değil yaklaşık 800 km güneydeki Marsilya’ya gidiyordu. Fransız polisine ise bu değişiklik ancak uçak iniş yaptıktan sonra haber verildi. Marsilya’ya gelen şüpheliler de polislerin kendilerini Paris’te bekliyor olmasından faydalanarak hiçbir engele takılmadan pasaport kontrolünden geçti. Saatler sonra ise gittikleri bir polis merkezine teslim oldular. Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian olayın, Türk mercileriyle iyi bir iletişimin kurulamamasından kaynaklandığını söyledi.


Fransız basını, ülke iç istihbarat birimi (DGSI) tarafından uzun süredir takip edilen üç şüphelinin Suriye’de buldukları ortamın kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını, ağustos ayında Türk polisine teslim olarak Fransa’ya iade edilmeyi istediklerini yazdı.



http://ift.tt/1mXOfZS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder