24 Eylül 2014 Çarşamba

Sarkozy hakkındaki soruşturma askıya alındı

Sarkozy hakkındaki soruşturma askıya alındı


Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında açılan yolsuzluk soruşturması askıya alındı.




AFP'nin yargı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Paris Temyiz Mahkemesi'nin eski cumhurbaşkanı hakkında, nüfuzunu kötüye kullanma ve soruşturmanın gizliliğini ihlal suçlamasıyla açılan davayı askıya aldığı belirtildi.


Mahkemenin, Nicolas Sarkozy ve avukatı Thierry Herzog'un, haklarında yürütülen yolsuzluk soruşturmasının düşmesi talebini değerlendirdiği belirtildi. Paris Temyiz Mahkemesi'nin davanın düşmesi ile ilgili kararını açıkmasının birkaç ay alabileceği aktarıldı.


Fransız medyasında yer alan haberde ise bu kararın Nicolas Sarkozy'nin yargılandığı davanın sonuçlandığı anlamına gelmediği belirtildi. Mahkemenin soruşturmayı askıya almasının ardından iki senaryonun ortaya çıktığı vurgulandı. Mahkemenin, Sarkozy ve avukatının haklarındaki davanın düşmesi talebine olumlu yanıt vermesi durumunda eski cumhurbaşkanının yargılanmaktan kurtulacağı aktarıldı. Bu talebin geri çevirilmesi halinde ise savcılar Claire Thepaut ve Patricia Simon'un yürüttükleri soruşturmaya kaldıkları yerden yerden devam edecekleri ifade edildi.


Mahkemenin yürütülen soruşturmayı askıya alması, Fransa'da çok nadir görülen bir durum 2007'den beri sadece 12 dava için mahkemenin böyle bir yönteme başvurduğu aktarıldı.


Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, geçtiğimiz günlerde aktif siyasete geri döneceğini açıklamıştı.



http://ift.tt/1vgwQuo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder