17 Eylül 2014 Çarşamba

Fakirlik artık Fransa'nın bir gerçeği

Fakirlik artık Fransa'nın bir gerçeği


Araştırma şirketi Ipsos ile Fransa'nın en büyük yardım kuruluşlarından Secours Populaire ile ortak yaptığı 'Fransa'da yoksulluk araştırması'ndan çarpıcı sonuçlar çıktı.




Yoksuluğun Fransızlar tarafından nasıl tanımlandığı ve hissedildiğini ortaya çıkarmayı hedefleyen anket, Fransızlar için yoksulluğun yalnızca korku değil tecrübe edilen bir gerçek olduğunu ortaya koydu.


Raporda, halkın gelecek için önceki yıllara kıyasla daha endişeli olduğu vurgulanırken, 2014'te Fransızların yüzde 66'sı çevresinde fakirlik çeken en az bir kişiyi tanıdığını söyledi.


Ankete katılan kişilerin yüzde 55'i, yaşantılarının en az bir döneminde maddi sıkıntı yaşadıklarını beyan etti. Araştırma ayrıca en fazla fakirlik korkusu çekenlerin diplomasız kadınlar olduğunu ortaya çıkardı.


Asgari ücretin bin 445 euro, açlık sınırının da 997 euro olduğu Fransa'da, araştırmaya katılanların yüzde 35'i bin 230 euro altında kazancı olanları "yoksul" olarak tanımlıyor. Ankete katılanların yüzde 55'i de yoksulluğun her geçen gün daha fazla hissedildiği konusunda hemfikir.



http://ift.tt/1u7PHHe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder