11 Eylül 2014 Perşembe

Gürcistan’a yolu düşenin başı ağrımaya devam ediyor

Gürcistan’a yolu düşenin başı ağrımaya devam ediyor


Bu yaz Gürcistan'a yolu düşen Fransalı Türk ailelerin başı, yanlarında taşıdıkları haplar yüzünden bir hayli ağrıdı. Geçen hafta haberini yaptığımız Bilici ailesinin Gürcistan’da başına gelenlerin bir benzerini bu kez antidepresan haplar yüzünden Erat ailesi de yaşadı.




Yaz tatilini Türkiye'de geçiren Strasbourg’lu Erat ailesininakrabalarına ziyarette bulunmak için gittiği Gürcistan’da başına gelmedik kalmadı. Memleketleri Giresun’dan kara yoluyla Batum’a gitmek üzere yola çıkan Erat ailesinin valizlerinde antidepresan hap bulan Gürcü sınır polisleri araç sahibi İbrahim Erat'ı kelepçeleyerek 4 gün boyunca nezarethanede tuttu. Antidepresan haplar yüzünden Gürcistan’a yaptıkları tatil zehre dönen Erat ailesi, mahkeme sonuçlana kadar tam 21 gün boyunca Gürcistan'da tutuldu.


Gürcistan'da başına gelenleri anlatan İbrahim Erat, “10 yıldır depresyon ilaçları kullanıyorum. Aracımda arama yapan gümrük polisleri yanımda taşıdığım bu haplara el koydu. Bana bu haplarla ülkeye giriş yapmanın suç olduğunu söylediler. Sonrasında narkotik ekipleri geldi, hapları bir poşete koyup alıp götürdüler. Daha sonra da sınır polisleri ellerimi arkadan kelepçeledi. O sırada 'Adam vurmadım, hırsızlık yapmadım' diye polislere tepki gösterdim, onlarda kulağıma 'dışarı çıkınca açarız, prosedür gereği bunu yapmak zorundayız' dediler ve dışarı çıkınca da ellerimi gerçekten çözdüler” dedi.


İki gün hapis, 2 bin 700 euro para cezası

1 ağustos gecesi Batum Polis Merkezi'nde ifadesi alınan Ibrahim Erat, sabah 4 civarında nezarethaneye atıldı. “Yeme, içme, su yok. Şükür ki eşimin akrabaları vardı. Onlar yemek getirdi” diyen Erat, 1 Ağustos Cuma günü girdiği nezarethaneden yine Gürcistan’daki akrabalarının girişimleriyle Pazar günü öğleden sonra çıkabildiğini söyledi. Pasaportu alınan Erat, 19 gün boyunca eşiyle birlikte Gürcistan’daki akrabalarının yanında kaldı.3 hafta sonra Tiflis’ten analiz sonuçlarının geldiğini ifade eden Erat, 21 Ağustos’da mahkeme tarafından 2 bin 700 euro para cezasına çarptırıldığını söyledi. Para cezasını ödeyen Erat, aynı gün içinde Gürcistan’dan çıkış yasağının da kaldırıldığını söyledi.


Türk ve Fransız konsolosluklarından yardım istedi

İbrahim Erat, ilaçların analiz raporlarını beklerken, Fransız konsolosluğunu arayan yakınlarına konsolosluk yetkilerinin “Bürokratik işlemlerinizde size yardımcı oluruz, savcıyı ararız” şeklinde cevap verildiğini ifade etti. Arat ayrıca Türk konsolosluk yetkilileriyle de temas kurduğunu ve Türk yetkilerinin kendisine “Gürcistan’a Fransız pasaportuyla giriş yaptığınız için biz işlem yapamıyoruz ama ama Fransız Konsolosluğu ilgilenmezse devreye gireriz” dediklerini aktardı.


Gürcistan’da kaldığı süredeTürkiye kökenli iki kişinin daha tutuklandığını söyleyen Erat, kendisiyle birlikte aynı koğuşta kalan başka bir Fransalı Türk’ün arabasını bağlanarak 20 günden fazla nezarethanede tutulduğunu söyledi.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/gurcistan-a-yolu-dusenin-basi-agrimaya-devam-ediyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder