24 Eylül 2014 Çarşamba

Fransa'dan vatandaşlarına Türkiye uyarısı

Fransa'dan vatandaşlarına Türkiye uyarısı


Fransa Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de yaşayan Fransız vatandaşları ve Türkiye'ye seyahat edecek Fransızları daha dikkatli olmaları noktasında uyardı.




Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, koalisyon ülkelerinin IŞİD'e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları hatırlatılarak Fransız vatandaşlarının daha dikkatli olmaları istendi. Fransız konsolosluklarına kayıtlarını yaptırmayan Türkiye'de oturan Fransız vatandaşlarının kayıtlarını bir an önce gerçekleştirmeleri çağrısında bulunuldu. Ayrıca, Türkiye'ye gidecek Fransız vatandaşlarına da Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesindeki özel bölüme, Türkiye'ye gittiklerine dair kayıt yaptırmaları tavsiyesinde bulunuldu.


Açıklamada, Türkiye'nin bulunduğu bölgenin hassas durumuna dikkat çekilirken terör saldırı riskinin de bulunduğuna hatırlatıldı. Bakanlık, Fransız vatandaşlarının Türkiye içerisinde yapacakları seyahatlerde dikkatli olmaları ve kalabalıklardan uzak durmaları uyarısında bulundu. Açıklamada, Türkiye'nin Irak ve Suriye sınırı ile tüm Hatay bölgesine gidilmesinin tavsiye edilmediği belirtildi.


Ayrıca Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, 30 Fransa büyükelçisinden, ülkelerinde yaşayan veye bu ülkelere seyahat edecek Fransızları terör riskine karşı daha dikkatli olmaları noktasında uyarmalarını istedi.


İngiltere, Polonya, Belçika ve İsviçre de son gelişmelerin ardından vatandaşlarına Türkiye seyahatiyle ilgili bilgilendirme ve uyarılarda bulundu.



http://ift.tt/Y8brIS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder