23 Eylül 2014 Salı

Aslan'da kafalar karışık

Aslan'da kafalar karışık


Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın erken seçim kararı alması ve henüz adaylığını açıklamaması, Sarı-Kırmızılı ekipte işleri karıştırdı. Muhalefet eski yöneticilerden Ali Dürüst’e ‘aday ol’ baskısı yaparken, futbolcular süreçten olumsuz etkilendi. Teknik Direktör Cesare Prandelli ve bazı oyuncuların akıbeti sorgulanmaya başlandı.




Galatasaray yönetiminin, 18 ya da 25 Ekim’de olağanüstü seçimli genel kurul kararı alması kulüpte işleri karıştırdı. Başkan Ünal Aysal’ın, yeniden adaylık için henüz kararını vermediğini açıklaması da süreçteki belirsizliği artırdı. Muhalefet, camianın etkin isimlerinden Ali Dürüst’e ‘aday ol’ baskısı yaparken, Aysal’ın, “Kulübü ileriye taşıyacağına inandığım bir arkadaşım çıkarsa ben aday olmam. Ona hem desteğimi hem de oyumu veririm.” şeklindeki konuşması seçim yarışına yeni bir boyut kazandırdı. Aysal’ın yönetime veda niteliği taşıyan söylemleri sonrası Sarı-Kırmızılı kulübün ileri gelenleri, mali yapıyı da düşünerek, Aysal’a göreve devam etme çağrısında bulundu. Başkan da konuyu ailesiyle görüştükten sonra kesin kararını vereceğini duyurdu. Eski yöneticilerden Adnan Öztürk ise, “Aysal, Galatasaray için zaman kaybı.” değerlendirmesini yaptı.


Baş döndüren hesaplar içinde çıkılan Balıkesirspor mücadelesinde teknik heyet ve futbolcuların da kafalarında seçimin sonucunu düşündükleri görüldü. Teknik Direktör Cesare Prandelli’nin, Ünal Aysal’a, “Bizi bırakma başkan” şeklindeki talebi, “Kendisi ve futbolcularının akıbetini düşünüyor.” şeklinde yorumlandı. Süper Lig’in yeni ekibi Balıkesirspor karşısında önceki gün uğranılan 2-0’lık mağlubiyet de takım içindeki dağınıklığı gözler önüne serdi.


FUTBOLCU SÜRTÜŞMELERİ ARTTI

Kadro oluşumundaki istikrarsızlık bazı oyuncuları futbola küstürdü. Bunların başında da takım kaptanı Selçuk İnan ve golcü oyuncu Burak Yılmaz geldi. Terim’den sonra gözle görülür bir düşüş yaşayan ikilinin performansındaki azalma da Galatasaray’ın agresif oyun yapısına olumsuz yansıdı. Özellikle Selçuk’un yabancı futbolcular Sneijder ve Melo ile yaşadığı iddia edilen çekişmeler Sarı-Kırmızılı ekibin hücum gücünü azalttı. Cim Bom’un kaptanı, Trabzonspor’dan eski takım arkadaşları Burak ve oynadığı dönemlerde Umut dışında kimseye pas atmamakla suçlandı. Bu ikili son dönemde tribünlerin de tepkisini çekmeye başladı.


Son Balıkesirspor maçında yeni transfer Olcan’ın kadroya alınmayışı, uzun süredir forma giymeyen Emre Çolak’ın sahanın en iyileri arasında gösterilen Bruma’nın yerine oyuna dahil edilişi İtalyan çalıştırıcı Prandelli’ye de eleştiri oklarının yönelmesine vesile oldu. Yeni transferlerin takıma artı katkı sunamaması da kadronun kalitesini düşürdü. Takım halinde güçsüz bir futbolcu topluluğu hüviyetine bürünen Galatasaray’da hücum sistemindeki değişimin yaşanmaması halinde takımın camiayı zor günler bekliyor. Önlem alınamaması halinde başta Prandelli olmak üzere birçok futbolcunun devre arasını çıkaramayacakları konuşuluyor.



http://ift.tt/1r3gPK5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder