23 Eylül 2014 Salı

Fransa'da greve giden pilotlar sokağa iniyor

Fransa'da greve giden pilotlar sokağa iniyor


Fransa'da ulusal havayolu şirketi Air France pilotlarının sürdürdüğü grev dokuzuncu gününe girdi.




Dün Air France'ın, şirket bünyesinde kurulan ucuz bilet satan havayolu şirketi Transavia projesinin askıya aldığını açıklaması da grevi sonlandırmaya yetmedi. 15 Eylül'den beri devam eden grevde pilotlar ilk kez sokağa iniyor. Greve giden pilotların bugün Fransa Ulusal Meclis önünde şirketin politikalarını protesto edeceği kaydedildi.


Bu arada grevin 9'uncü gününde Air France uçaklarının sadece yüzde 43'ünün normal seferlerini gerçekleştirdiği belirtildi. Çarşamba günü ise bu oranın yüzde 46'ya yükseleceği aktarıldı. Air France, yolcuların uçuşlarını 30 Eylül'e kadar ertelemesi önerisinde bulundu. 1998'den beri gerçekleştirilen en uzun havayolu grevinin şirkete günlük maliyeti ise 15 milyon Euro.


Son olarak Başbakan Manuel Valls, grevin sonlandırılması çağrısında bulundu. Valls, "Bu grevin hiçbir haklı yanı yok. Fransızlar tarafından da anlaşılmadı. Fransa'nın imajını zedelemekte ve şirket için gerçek bir tehlike oluşturmakta." diye konuştu.


Grev, Air France pilotlarının şirketin ucuz bilet satan havayolu şirketi Transavia'ya ağırlık vermek istemesi üzerine başlamıştı. Air France pilotlarının üye olduğu üç sendika, şirketin düşük maliyetli havayolu şirketleri ile rekabet etme planının pilotları mağdur edeceğini kaydetmişti. Pilotlar, şirketin Transavia projesinden tamamen vazgeçmesini istiyor.



http://ift.tt/1uVuaUS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder