15 Eylül 2014 Pazartesi

Sarkozy: Hollande kontrolü kaybetti

Sarkozy: Hollande kontrolü kaybetti


Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, eski partisi Halk Hareket Birliği'nin (UMP) başına geçmek için gün sayıyor. Nicolas Sarkozy'nin kasım ayı sonunda gerçekleştirilecek UMP Genel Başkanlığı seçimi için adaylığını 21 Eylül'de açıklaması bekleniyor.




Aktif siyasete dönüş hazırlığı yapan Nicolas Sarkozy'nin Cumhurbaşkanı François Hollande yönetimini ise sert şekilde eleştirdiği belirtildi. Le Parisien gazetesinin haberine göre, eski cumhurbaşkanının çevresine 'Hollande kontrolü kaybetti' dedi. Sarkozy'nin, ülkede şiddet olaylarının baş göstermesinden korktuğu vurgulanırken, "Hollande hiçbir şeyi kontrol edemiyor. Ortaya çıkan durum çok tehlikeli. Bu olay sokakta bitecek." dediği aktarıldı. Sarkozy'nin bir yakını ise henüz görev süresinin yarısını tamamlayan Hollande için "Görevini bırakmak zorunda kalacak.'' ifadelerini kullandı.


Fransa'da cumhurbaşkanına duyulan güven tarihin en düşük seviyesine gerilerken, ekonomik kriz ve kemer sıkma politikalarının bunda büyük rol oynadığı ifade ediliyor.


MERKEZ SAĞA YENİ PARTİ

Haberde Nicolas Sarkozy'nin genel başkan seçilmesi halinde, merkez sağın iki partisi UMP ile Bağımsızlar ve Demokratlar Birliği'ni (UDI) birleştireceğine de vurgu yapıldı. Güçlü bir parti kurmak istediği belirtilen Sarkozy'nin, yönetici kadroları, parti programıyla bilikte partinin ismini de değiştireceği ifade edildi. Gazete, eski cumhurbaşkanının, merkez sağın iki partisini birleştirerek 2017 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası adaylığına desteğin artırılmasını hedeflediğini iddia etti. Ayrıca, Sarkozy'nin aşırı sağ parti Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen'e, giderek artan halk desteğine de merkez sağ partilerini birleştirerek çözüm bulmaya çalıştığı aktarıldı.


29 Kasım'da gerçekleştirilecek UMP Genel Başkanlığı adaylığı için başvurular 30 Eylül'de sona erecek. Şu ana kadar UMP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayanlar arasında eski Dışişleri Bakanı Alain Juppe ile eski Başbakan François Fillon da bulunuyor.



http://ift.tt/1nWSVKf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder