15 Eylül 2014 Pazartesi

Liberation 93 çalışanını işten çıkaracak

Liberation 93 çalışanını işten çıkaracak


Fransa’nın önde gelen günlük referans gazetelerinden Liberation, 93 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Maddi sıkıntı çeken, sol eğilimli gazete Toplamda 250 çalışanı bulunan gazetenin yönetimi süreli ve süresiz sözleşmelerle çalışan 93 personelin işine son vereceğini duyurdu.




Temmuz ayında göreve getirilen gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Laurent Joffrin, "Dünyada günlük basın sektöründe yaşanan krizler bizi de olumsuz şekilde etkiliyor , birçok gazete gibi biz de mevcut işgücümüzü içinde bulunduğumuz şartlara göre ayarlıyoruz" şeklinde konuştu.


Ünlü Fransız yazar ve düşünür Jean Paul Sartre’ın kurucusu olduğu ve bu yıl kırkıncı yaş gününü kutlayan sol eğilimli Liberation, uzun süredir maddi ve idari problemlerle boğuşuyor. Yönetimsel sıkıntıları geçtiğmiz aylarda başlatılan « Biz bir gazeteyiz » sloganıyla kamuoyuyla başlatan gazete personeli gazetenin Genel Yayın Yönetmeni'nin değişmesini sağlamıştı. Fransa basının Le Monde, Le Figaro ile birlikte en etkili üç gazetesinden biri olan Libe geçen yıl Fransa’da en çok tiraj kaybeden yayın organı olmasıyla da dikkat çekmişti.










http://ift.tt/Xp0LFu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder