24 Eylül 2014 Çarşamba

Hollande: Vatandaşımız zalimce katledildi

Hollande: Vatandaşımız zalimce katledildi


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Cezayir'de kaçırılan Fransız vatandaşı Herve Pierre Gourdel'in öldürüldüğünü doğruladı.




Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunan François Hollande, Gourdel'in 'korkakça ve zalimce' katledildiğini söyledi. Hollande, "Vatandaşımız iğrenç saldırının kurbanı oldu. Bu suçu işleyenler cezalandırılacaktır. Bu saldırganlık kararlılığımı daha fazla güçlendirdi." ifadelerini kullandı.


Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, IŞİD'in Irak'ta ve Suriye'de katliamlar yaptığını belirterek, "Evet Fransa bu gruba karşı seferber olmuştur." dedi. François Hollande, Fransa'nın teröre karşı savaşının her yerde devam edeceğini, IŞİD'e karşı hava saldırılarının gerekli görüldüğü her an yeniden gerçekleştirileceğini vurguladı. Hollande, son olarak yarın Elysee'de Savunma Konseyi'ni toplayacağını duyurdu.


Bu arada Paris Savcılığı tarafından Herve Pierre Gourdel'in Cezayir'de kaçırılıp öldürülmesi ile ilgili soruşturma açıldığı belirtildi.


Fransa İslam Konseyi'nden (CFCM) yapılan açıklamada ise Gourdel'in infaz edilmiş olmasının kendilerini dehşete düşürdüğüne vurgu yapıldı. CFCM yetkilisi Abdallah Zekri ne İslam ne de diğer dinlerle hiçbir ilgisi bulunmayan IŞİD örgütünün bu katillerine karşı büyük öfke duyduğunu ifade etti.


Fransız medyası akşam saatlerinde Cezayir'de kaçırılan Fransız turist Herve Pierre Gourdel'in öldürüldüğünü duyurmuştu. İnternette yer alan 'Fransız hükümetine kanlı mesaj' başlıklı videoda da Gourel'in katledildiği görüntülere yer verilmişti.


55 yaşında 2 çocuk babası Herve Pierre Gourdel Pazar günü, Cezayir'in doğusundaki Tizi Ouzou bölgesinde dağ yürüyüşü yaptığı sırada kaçırılmıştı. Daha sonra internette yayınlanan bir videoda Gourdel'in IŞİD'e bağlı Halife'nin Askerleri isimli örgüt tarafından kaçırıldığı belirtimişti. Fransa Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de gerçekliğini doğruladığı videoda teröristler, Fransa'nın, IŞİD hedeflerine yönelik yeni bir hava saldırısında Fransız turistin öldürüleceği tehditinde bulunmuştu.



http://ift.tt/Y8btjW

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder