22 Ocak 2014 Çarşamba

Belirli bir camiayı hedef almadım

Belirli bir camiayı hedef almadım


Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fransa’nın Cannes şehrinde The Wall Street Journal’a verdiği röportajın Türk medyasında içinden bazı bölümleri seçilmek suretiyle servis edildiğini açıkladı. Sözlerinin sadece belirli bir camianın hedef alınması gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Yıldırım, Sarı-Lacivertli ekibin resmî internet sitesinden düzeltme mesajı yayınladı.




Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yargıtay’ın şike davasıyla ilgili verdiği onama kararının ardından tatil için gittiği Fransa’da The Wall Street Journal’ın sorularını cevapladı. Röportajın Türk medyasında içinden bazı bölümleri seçilmek suretiyle servis edilmesi üzerine ise Başkan Yıldırım, Sarı-Lacivertli ekibin resmi internet sitesinde düzeltme mesajı yayınladı. Sözlerinin sadece belirli bir camianın hedef alınması gibi gösterilmeye çalışıldığını tespit ettiğini belirten Yıldırım, şu ifadelere yer verdi: “Açıklamalarımın, birtakım yazılı ve görsel medya kuruluşları tarafından içlerinden bazı bölümleri seçilmek suretiyle kamuoyuna servis edilerek, sadece belirli bir camianın hedef alınması gibi gösterilmeye çalışıldığını tespit etmiş bulunmaktayım. Röportajımın anlam bütünlüğünü yitirmemesi ve suistimallere yer verilmemesi açısından bir bütün olarak okunup değerlendirilmesi gereğini kamuoyundan rica ederim.”


Yıldırım, Cannes şehrinde verdiği röportajda kendisine ve Fenerbahçe’ye kumpas kurulduğunu iddia etti. Yargı kararına saygı duymadığını dile getiren Fenerbahçe Başkanı, “Balyoz, Ergenekon ve şike dosyalarının arkasında Fethullah Gülen mi var, böyle mi düşünüyorsunuz?” sorusunu, “Bunu ben düşünmüyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı düşünüyor. 17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk operasyonundan sonra başbakan çıkarak ÖYM’lerde yapılan bütün davaların kumpas olduğunu söyledi. Türkiye’de görev yapan binlerce polis/savcı tayin edildi.” diye cevapladı. Yargıtay 5. Dairesi’nin yeniden yargılanma ile ilgili yasa çıkmadan karar verdiğine dikkat çeken Yıldırım, “Maalesef Yargıtay, yasanın çıkmasını beklemeden şike yaptığımıza dair kararlar verdi. Yalnız bunu götürüp de cemaate yıkmak da yanlış. Yargıtay beşinci daire paralel devletin adamı mı? Normal devletin adamı mı? Bunun açıklanmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.


12 ay hapis yattığını ve 26 ay daha cezaevinde kalacağını vurgulayan Aziz Yıldırım, temyizden bir sonuç çıkmasını beklemediğini, çünkü siyasi bir karar alındığını öne sürdü. Hapisten çıktıktan sonra bazı aracılar vasıtasıyla Başbakan’ın ‘başkanlıktan ayrıl’ tavsiyesinde bulunduğunu anlatan Aziz Yıldırım, “Şahsıma söylemedi. Hapisten çıktıktan sonra da kendisiyle konuşmadım, görüşmedim. Gelen aracılar aday olmamamı istediğine dair şeyler söylediler. Ama bazı yakınları da böyle bir şey olmadığını söylediler. Kendi irademle adaylığımı koydum. Sandıkla geldim ama sandıkla gitmiyorum.” değerlendirmesini yaptı. Öte yandan Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Sabiha Gökçen Havaalanı’nda Başkan Yıldırım’ı bekledikleri sırada FBTV’de Başbakan Erdoğan’ın kendilerine verdiği bir sözü hatırlattı. Yıldırım’ın af istemediğini kaydeden Uslu, ‘‘Yeniden yargılanmaya, Başbakan’ın verdiği söz üzerine bizi de alacaklar inşallah.” şeklinde konuştu.


Yıldırım, kızı ‘Yaz’ ile mesaj gönderdi


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yaz ismini verdiği 4 aylık kızı ile çektirdiği fotoğrafla Sarı-Lacivertli taraftarlara seslendi. Aziz Yıldırım, Fransa’nın Cannes şehrinden Türkiye’ye hareket etmeden önce Fenerbahçe kulübünün resmi internet sitesi üzerinden taraftarlarına bir mesaj gönderdi. Yıldırım, kızı Yaz ile birlikte çektirdiği bir fotoğrafın yer aldığı mesajında, “Büyük Fenerbahçelilere selam olsun, bu sevda bitmez gönüllerde... Bir an kadar yakın uzaklardan artık onlara ‘Emanetimle.” ifadelerini kullandı.



Aziz Yıldırım’ın 4 aylık kızı Yaz ile çektirdiği fotoğraf, Fenerbahçe resmî internet sitesinde paylaşıldı.



http://ift.tt/1imJIfL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder