28 Ocak 2014 Salı

Firar eden iki liseli Türkiye'de bulundu

Firar eden iki liseli Türkiye'de bulundu


Fransız makamları, Toulouse’da evlerinden okula gitmek üzere ayrılan ve daha sonra Suriye’ye Esad rejimine karşı savaşmaya gittiği ortaya çıkan, 15 ve 16 yaşındaki, iki lise öğrencisinin Türkiye’de ortaya çıktığını açıkladı.




Fransız yetkililer, 16 yaşındaki gencin, pazar günü Toulouse’a döndüğünü, diğerininse, Fransa’ya geri dönüşünün hızlandırılması için babasının Türkiye’ye gittiğini açıkladı.


Hatırlanacağı üzere, Toulouse Arenes lisesinde okuyan 2 genç, 6 Ocak’ta Fransa’dan ayrılarak, Suriye’ye geçmek üzere Türkiye’ye uçmuştu. Fransız istihbarat yetkilileri, lise öğrencilerin bu seyahati hangi şartlarda organize ettiklerinin, gençlerin Fransa’ya geri dönmesinden sonra araştırılacağını açıkladı.


İki gencin en yaşlı olanının babasının kredi kartını kullanarak, kendisi ve arkadaşına Türk Hava Y ollarından iki bilet aldığı öğrenildi. Soruşturmaya yakın kaynaklar, Türkiye’de gençlerin bir üçüncü şahısla temasa geçtikleri ni öne sürdü.Gençlerin hangi şartlarda Fransız makamlarınca devralın dığı henüz netlik kazanmadı.


Fransa İçişleri Bakanlığına bağlı kaynaklar 700’e yakın Fransız vatandaşın, Suriye’de cihatçıların safına katıldığını öne sürüyor. İstihbarat uzmanlarıysa bu rakamın gerçeği yansıtmadığı, Suriye’de savaşan Fransız sayısının iki yüzü geçmeyeceğini ifade ediyor.



http://ift.tt/LkxM00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder