31 Ocak 2014 Cuma

Kartal'dan Ernst taktiği

Kartal'dan Ernst taktiği


Transferin suskun takımı Beşiktaş, sessizliğini bozdu. Siyah-Beyazlılar, Almanya’nın Schalke 04 takımında forma giyen Jermaine Jones ile sezon sonuna dek anlaştı. Beğenilmesi durumunda ABD’li orta sahanın sözleşmesi iki yıl daha uzatılacak. İlk açıklamalarında taraftarları öven 32 yaşındaki tecrübeli isim, hırslı yapısıyla Kartal’da şampiyonluk gören eski Alman yıldız Fabian Ernst’i anımsatıyor.




Beşiktaş, uzun süredir aradığı orta sahayı Almanya’da buldu. Siyah-Beyazlılar, Schalke 04’lü Jermaine Jones ile 31 Mayıs’a dek 700 bin Euro karşılığında kiralık sözleşme imzalandı. İsteğe göre; mukavelenin tek taraflı iki yıl daha uzatılması halinde ABD’liye sezonluk 1 milyon 800 bin Euro garanti ve maç başına 10 bin Euro verilecek. Schalke’ye ise şimdi 200 bin Euro fesih bedeli ödenecek. Jones, mücadeleci kimliğiyle unutulmaz Alman futbolcu Fabian Ernst’e benzetiliyor.


Siyah Beyazlılarla ilk antrenmanına çıkan Jermaine Jones’un ilk sözleri, destekçilerine yönelikti. Temsilcimizden teklif aldığında çok heyecanlandığını vurgulayan Jones, taraftarı methetti: “Mükemmel tribün kitlesine sahip bir kulüpteyim. İnternetteki videoları izledim. Onlara kavuşmak için sabırsızlanıyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum.” Sempatik tavırlarıyla dikkati çeken yetenekli oyuncuya dair tercih, otoritelerce olumlu karşılandı. Bu gelişme, camiaya Ernst’i anımsattı. Beşiktaş’ın kapısından 2008-09 sezonu ara transfer döneminde giren, Yusuf Şimşek’in de performansıyla son şampiyonlukta büyük rol üstlenen efsane, Schalke 04’te Jones’un selefiydi. O günlerde halefin güvenirliğiyle Türkiye iznini kapatan Ernst, temsilcimizde ‘savaşçı’ karakteriyle sivrilmiş, Mustafa Denizli’yle mutlu sona ulaşmıştı.


ABD’li asker bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olan Jermaine Jones’un hayatı ise ilginç bilgilere ışık tutuyor. Jones, 3 Kasım 1981 tarihinde, Frankfurt’un Bonames bölgesinde dünyaya geldi. Bir süre ABD’de Chicago, Illinois, Greenwood ve Mississippi’deydi. Ardından Almanya’ya döndü. Yeşil sahalarla 7’sinde girdiği Bonames kulübünde tanıştı. 1995’te adım attığı E.Frankfurt’un altyapısında 4 yıl geçirdi, 1999’da E.Frankfurt II’yle ilk resmî maçına çıktı. 5 senelik uzun maceranın akabinde 2004’te B.Leverkusen’in yolunu tuttu. 6 aylık sürede B takımındaydı, akabinde E.Frankfurt’la yeniden kontrat yaptı. 2007’de Schalke 04 ile anlaştı. Hocası Felix Magath ile sürtüşünce 2010-11 kışında Blackburn Rovers’a kiralandı. İngiltere’de rüşdünü ispatladı, Ralf Rangnick’le tekrar Mavi-Beyazlılardaydı.


10 kırmızı, 118 sarı kart gördü

Agresif bir yapıya sahip olan Jermaine Jones, 12 Nisan 2012’de eski ekip arkadaşı Hollandalı Huntelaar ile yumruk yumruğa kavgaya tutuştu. Kariyeri boyunca 10 kırmızı, 118 sarı kart gördü. 21 Aralık 2011’de, Almanya Kupası 3. turunda deplasmanda 3-1 kaybettikleri B.Mönchenghadbach müsabakasında şu an Borussia Dortmund’da ter döken Reus’a sert faulden ötürü kızarınca 6 maçla cezalandırıldı. Almanya U-21’de 8 kez forma giydi, 2006 Dünya Kupası’nın seçmelerinde bir 90 dakikada boy gösterdi. 2008’de Joachim Löw tarafından kadroya çağrıldı. Panzerlerle 3 özel randevuda göründü; ancak Euro 2008’e gidemeyince babasının ülkesi ABD’yi seçti. Galatasaray’ın, Schalke 04’ü TT Arena’da ağırladığı (1-1) Şampiyonlar Ligi 2. turunda Sarı-Kırmızılıların filelerini sarstı. Toplamdaki 359 resmî karşılaşmada 9’u Bundesliga, 2’si Devler Ligi, 1’i Avrupa Ligi, 10’u Bundesliga 2, 1’i Almanya Kupası ve 1’i ABD Milli Takımı, 6’sı diğer maçlarda tam 30 gol attı.


Fabian’dan olumlu bilgiler aldım

Yeni transfer Jermaine Jones, Türkiye’ye gelmeden Beşiktaş’ın eski Alman yıldızı Fabian Ernst ile konuştuğunu söyledi. 2009-12 sezonları arasında Siyah-Beyazlılarda boy gösteren, Kasımpaşa’da futbola veda eden Ernst’in kendisine olumlu bilgiler verdiğini belirten ABD’li orta saha, Süper Lig’in her sene iyiye doğru bir gelişim gösterdiğini dile getirdi. Birkaç pozisyonda ter dökebildiğini; ancak savunma ağırlıklı oynamayı ve önündekilere hücumda rahatlık sağlamayı tercih ettiğini vurgulayan 32 yaşındaki yetenek, 33 forma numarasında karar kıldığını aktarırken önümüzdeki yıl da Kartal’da kalacağının sinyallerini verdi: “Ya aynısını giyerim ya da değişiklik yaparım.”


İbre Coelho’ya döndü, Cenk tartışma konusu

Transfer çalışmalarına devam eden Be-şiktaş’ın, Jermaine Jones’tan sonra rotasını Portekiz’e çevirdiği ve Nuno Andre Coelho’ya dair kiralık teklifinde bulunduğu ileri sürüldü. Braga’dan daha iyi bir takımda forma giymek isteyen tecrübeli savunmacının kulübüyle sözleşmesi sezon sonu bitiyor. 28 yaşındaki Portekizlinin kontrat uzatma teklifine sıcak bakmadığı belirtildi. Coelho, bu sezon 18 maça çıktı ve 1 kez gol sevinci yaşadı. Kartal’ın uzun süredir gündeminde olan Manchester City’nin ise İngiliz stoper Joleon Lescott işini sürekli yokuşa sürdüğü bildirildi. Türkiye cephesinde de hareketlilik hâkim. Beşiktaş, geçtiğimiz salı günü resmî sitesinden Gaziantepspor’un forveti Cenk Tosun ile ilgili herhangi bir girişiminin olmadığı açıkladı. Ancak Kırmızı-Siyahlıların başkanı İbrahim Kızıl, kontratı 31 Mayıs’ta bitecek gurbetçi golcünün İstanbul temsilcisine imza attığını söyledi.



http://ift.tt/1a6qEiJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder