17 Ocak 2014 Cuma

Çakır, 40 yıl sonra tarih yazdı

Çakır, 40 yıl sonra tarih yazdı


FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır tarihi bir başarı göstererek, Brezilya’da haziran ve temmuz aylarında düzenlenecek 2014 Dünya Kupası’nda düdük çalmaya hak kazandı.




Dev organizasyonda görev alacak hakemler dün FIFA’nın resmi internet sitesinden duyuruldu. Brezilya 2014’te görev alacak 25 hakem üçlüsü ve 8 destek ikilisinin içinde Çakır ile birlikte yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun da bulunuyor.


4 yılda bir düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nda görev alacak 25 hakemden biri olmayı başaran Cüneyt Çakır, aynı zamanda 40 yıl aradan sonra FIFA Dünya Kupası’nda maç yönetecek ilk Türk hakemi de olacak. Doğan Babacan 1974 yılında Almanya’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nda görev alma başarısı göstermiş ve tarihe geçmişti.


Haziran 2011’de UEFA tarafından en üst kategori olan ‘Elit Kategori’ye yükseltilerek Avrupa’nın en iyi 23 hakemi arasında yer alan Cüneyt Çakır, hakemliğe 1994 yılında başladı. 2001’de Üst Klasman Hakem olarak Süper Lig’de düdük çalmaya başlayan Çakır, 2006’da FIFA kokartı taktı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK), önümüzdeki günlerde bir basın toplantısıyla üç hakemi medyayla buluşturacak. Bu buluşmada TFF Başkanı Yıldırım Demirören, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Jaap Ulenberg’in yanı sıra 40 yıl önce Dünya Kupası’nda düdük çalan eski hakem Doğan Babacan’ın da yer alacağı bildirildi.


MHK Başkanı Zekeriya Alp, haberin kendileri için sürpriz olmadığını söyledi. Alp, “Bu kararı bekliyorduk. Bu başarı bu gurur Türk hakemliğinindir. Bu çocukların bugüne kadar üzerinde emeği olan eski MHK başkanları, kurulları ve eğitimcilerinindir. Merkez Hakem Kurulu olarak bugüne kadar Cüneyt Çakır’ın, Bahattin Duran’ın Tarık Ongun’un üzerinde emeği olan eski MHK başkanları, kurulları ve eğitimcilerine teşekkür ediyoruz. 40 yıldır böyle bir başarı yok. Bu nedenle çok sevinçliyiz.” dedi.



http://ift.tt/1mg42PS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder