24 Ocak 2014 Cuma

Uruguaylı Lodeiro Kartal'da

Uruguaylı Lodeiro Kartal'da


Transfer dönemini sessiz geçiren Beşiktaş, ilk hamlesini yaptı. Siyah-Beyazlılar kadrosunu, Brezilya ekibi Botafogo’da ter döken Nicolas Lodeiro ile güçlendirdi. Yönetimin düne kadar ismini kamuoyundan başarıyla sakladığı hücuma yönelik orta saha 5 aylığına kiralandı. 25 yaşındaki yetenekli futbolcunun bugün İstanbul’a gelmesi bekleniyor.




Transferin suskun takımı Beşiktaş, sessizliğini bozdu. Siyah-Beyazlılar, Brezilya temsilcisi Botafogo’da forma giyen Nicolas Lodeiro ile anlaştı. Uruguaylı hücuma dönük orta sahayla ilgili gelişme Borsa’ya da bildirildi. Siyah-Beyazlılar, kulübüyle sözleşmesi 2016’ya dek süren 25 yaşındaki futbolcuyu 5 aylığına kiraladı. 7 milyon Euro’ya satın alma opsiyonu bulunan başarılı ismin bu akşam İstanbul’a inmesi, sağlık kontrollerinin ardından mukaveleyi imzalaması bekleniyor.


Kaleci Günay Güvenç ve Nijeryalı forvet Eneramo’yu kiralayan, Mehmet Akgün’le yollarını ayıran Beşiktaş, kadrosuna ilk takviyeyi gerçekleştirdi. Nicolas Lodeiro’ya yönelik girişimler ise gizlice yürütüldü. Yeteneğin adını Hırvat teknik adam Slaven Bilic ile birlikte belirleyen Futbol Genel Direktörü Önder Özen harekete geçti. Sezon öncesinde ve devre arası kampında gazetecilere, “Size bazen yalanlar söyleyeceğim. Kusura bakmayın.” diyen Özen, Lodeiro temaslarını sakladı. Özen gibi A takımdan sorumlu yönetici Ahmet Kavalcı da sır vermedi: “Görüştüklerimizi açıklayamam; çünkü fiyat yükseltiyorlar.” Kamuoyu da Lodeiro’dan dün sabah saatlerinde KAP’taki gelişmeyle haberdar oldu.


FERNANDES GERİYE, LODEİRO İLERİYE

Nicolas Lodeiro’nun gelişi, yeni bir tartışmaya yol açtı. Slaven Bilic’in, Belek’teki sözleri tekrar masaya yatırıldı. “10 numara pozisyonu için Manuel Fernandes, Oğuzhan Özyakup, Kerim Frei, Gökhan Töre ve Olcay Şahan gibi seçeneklerim var. Orayı güçlendirmeyi planlıyoruz.” cümlesini seçen deneyimli hocanın, Önder Özen gibi şaşırtma taktiğini benimsediği kanaati oluştu. Defansın önünde daha iyi bir performans sergilediğini vurgulayan Fernandes’in, Antalya’daki hazırlıklarda bu mevkie çekilmesi, Lodeiro’nun ter dökeceği bölgeye dair ipuçları sunuyor.


Uruguaylının kariyer seyri ise şöyle: Ülkesinin Nacional Montevideo ekibinin altyapısından yetişen Lodeiro, 2010 yılında, 1,3 milyon Euro’ya Ajax’ın yolunu tuttu. Hollanda’da 2 sene kaldı; ancak fazla şans yakalayamadı. 21 lig, 4 Şampiyonlar Ligi, 3 kupa maçında 4 gol atıp 7 asist yaptı. 2010 Dünya Kupası’nda 3.lük apoletini takan millî takımda sakatlığından ötürü 4 karşılaşmada 111 dakika sahada göründü, 1 asistlik katkı sağladı. 2011’de Copa America’yı kazanırlarken 3 müsabakada 113 dakika süre aldı, 1 asistle oynadı. 2012’de Botafogo’ya geçti. Copa Libertadores’teki 12 sınavda 3 gol, 3 asist, Sudamericana’daki 1 randevuda 1 gol, Brezilya Ligi’ndeki 40 maçta 5 gol, 9 asist, Apertura’da 8 mücadelede 7 gol ve 4 asistlik potansiyele ulaştı. Hanesindeki 25 golün 14’ünü ikinci yarılarda kaydeden Lodeiro, genelde sol ayağını kullanıyor. Çok rahat çalım atabiliyor, topla birlikte dikine ve seri bir şekilde gidebiliyor.


K.Paşa-Beşiktaş kararı açıklanıyor

Futbol Federasyonu’nun kural hatası yapıldığı gerekçesiyle tekrarına hükmettiği 15. haftadaki Kasımpaşa-Beşiktaş maçına dair gözler Tahkim’e çevrildi. Kurulun duruşmalı toplantısı, bugün saat 15.00’te, TFF’nin İstinye’deki merkezinde başlayacak. Tarafların hukukçuları dinlendikten sonra kararın açıklanması bekleniyor. Öte yandan Siyah-Beyazlılar, Lacivert-Beyazlılarla imzaladığı stadyum anlaşmasını feshedecek. 19. haftadaki K.Erciyesspor karşılaşmasından itibaren yeniden Olimpiyat Stadı’na geçilecek.


Botafogo’nun açıklaması kafa karıştırdı

Nicolas Lodeiro’nun kulübü Botafogo’nun menajeri Anibal Rouxinol şaşırttı. Rouxinol, “Beşiktaş’tan teklif almadık. Herhangi bir görüşme söz konusu değil. Lodeiro’yu kiralama düşüncemiz yok.” dedi. Bunun hemen akabinde açıklama yapan Siyah-Beyazlıların A takımdan sorumlu yöneticisi Ahmet Kavalcı şunları kaydetti: “Botafogo’dan gelen sözleşmeyi imzalayıp faksladığımızda Brezilya’da saat sabahın 5’iydi. Bu yüzden karışıklık yaşanmış olabilir.”



http://ift.tt/1eiMhIC

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder