20 Ocak 2014 Pazartesi

İş yerinde Arapça konuştuğu için çalışma izni iptal edildi

İş yerinde Arapça konuştuğu için çalışma izni iptal edildi


Nice Côte d’Azur hava alanında, güvenlik personeli olarak çalışan Kuzey Afrika kökenli bir kişinin, iş yerinde çalışma arkadaşlarıyla Arapça konuştuğu gerekçesiyle, 13 Ekim tarihinde Alpes Maritime valiliği tarafından çalışma izni iptal edildi. Valiliğin iptal kararından sonra, işsiz kalan 25 yaşındaki güvenlik personelinin Aralık ayında, Nice Mahkemesi’ne valiliğin iptal kararına karşı dava açmıştı. 12 Aralık tarihinde görülen duruşmada mahkeme, güvenlik personeline akreditasyonunun iade edilmesine karar vermişti. Mahkeme kararına itiraz eden Alpes Maritime valiliği, iptal karını sürdürmeye devam etti.




Güvenlik görevlisinin avukatı, Sefien Guez Guez valiliğin çalışma iptali kararı için müvekkillinin iş arkadaşlarıyla Arapça konuşması, dinen radikalleşmesi ve de terör olaylarından övgüyle bahsetmesi gibi nedenlerin öne sürüldüğünü ifade etti. Guez Guez, suçların gerçeği yansıtmadığı, bu suçların müvekkilli tarafından işlenmiş olsaydı, emniyet güçleri tarafından derhal göz altına alınırdı şeklinde konuştu.


Guez Guez Nice Mahkemesi’ne, valiliğin aldığı kararın iptali için yeniden dava açtıklarını ve önümüzdeki günlerde mahkemenin konuyla ilgili karar vereceğini ifade etti.






http://ift.tt/LFjgAl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder