22 Ocak 2014 Çarşamba

Davos'tan katılımcılara çağrı: Aklınızla gelin

Davos'tan katılımcılara çağrı: Aklınızla gelin


Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) kurucusu ve başkanı Klaus Schwab her yıl olduğu gibi misafirlerini ağırladığı Davos'ta 44'üncü forumun açılış konuşmasını yaptı. Bu yıl 2 bin 500 kişinin katıldığı Forum'a 50 devlet başkanının geleceğini belirten Schwab, katılımcılardan Davos'a dört şeyle gelmelerini istedi. Bunların ilkinin akıl olduğunu anlatan Schwab, daha sonra sırasıyla ruh, tutku ve şefkatin önemine dikkat çekti. WEF'in misyonunun 'dünyanın durumunu iyileştirmek' olduğunu anlatan başkan, 2 bin 500 kişiyi ağırlamak içinde sağlam sinirlere sahip olmak gerektiğini vurguladı.




FRANSIZLARIN 'FAZLA LİBERAL' FORUMA İLGİSİZ

Bu yıl 2 bin 500 kişinin katıldığı Forum'da erkeklerin ağırlığı dikkat çekiyor. Zira genel anlamda kadınlar yüzde 15'i oluşturuyor. Ülkesel bazda ise Amerikalıların ezici bir üstünlüğü var. 670 Amerikalı katılımcının olduğu Davos'ta İngilizler 282, ev sahibi konumunda İsviçreliler 202, Hintli ve Alman katılımcılar ise 124'er kişi. Küresel ekonomide önemli bir yere sahip olan ve coğrafi anlamda da yakın olan Fransızların ise Davos'a olan ilgisizliği dikkat çekiyor. Zira toplam 74 Fransız katılımcı Davos'a kayıt yaptırmış durumda. Bu soruya muhatap olan bir Fransız işadamı ise Davos'un 'fazla şık, fazla Anglosakson ve fazla liberal' olduğunu ifade ediyor. Böyle bir ortamın Fransız düşüncesine pek uymadığını ekleyen ekonomist, Fransızların hiçbir zaman Davos'a ısınamadığını da ekliyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da Forum'a katılmıyor.


DAVOS'TA OLMAK CEP YAKIYOR

Ekonomi dünyasında aynı zamanda prestij olarak da algılanan Davos toplantılarına katılmak şirket yöneticileri için 27 bin franktan başlıyor. Ayrıca Davos'ta toplantılar süresince geceleme ve bir günlük masraflar 400 frank seviyesinde. WEF'le stratejik ortaklık kurmak ise 400 bin Euro gibi bir bütçe gerektiriyor.


GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Dünyanın 50 devlet başkanı ve bakanlarının katıldığı üst düzey toplantılar için İsviçreli güvenlik birimleri alarm seviyesinde hazırlandı. Davos'ta önemli noktalarda konuşlanan özel birlikler dağ kasabasını 24 saat süreyle takip ediyor. Güvenlik birimleri Davos'ta 3 bin, Suriye konferansının başladığı Montreux'de de 2 bin olmak üzere hafta sonuna kadar 5 bin polis ve askerin görev alacağını duyurdu. Hava Kuvvetleri ise her iki yerde hava sahalarını kontrol ediyor.



http://ift.tt/1kXnFOy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder