21 Ocak 2014 Salı

Erdoğan: Brüksel ziyareti Türkiye'de yaşananları anlatmamıza fırsat verecek

Erdoğan: Brüksel ziyareti Türkiye'de yaşananları anlatmamıza fırsat verecek


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık girişiminin bir algı operasyonu ile birlikte sürdürülmek istendiğini, ancak Türkiye içinde tutmadığını söyledi. Bu operasyonu hazırlayanların, başta Avrupa olmak üzere etki altına almaya çalıştığını gördüklerini belirten Erdoğan, "Brüksel ziyaretimiz, Türkiye'de yaşananları anlatmamıza fırsat verecektir." dedi.




Erdoğan, Brüksel'e yapacağı ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Brüksel'de yapacağı temaslar hakkında bilgi veren Erdoğan, AB ile müzakere sürecindeki üç yıllık durgunluktan sonra yeni bir faslın müzakereye açılması sırasının geldiğini belirtti. Aralık ayında vatandaşlara vize muafiyeti sağlanmasına yönelik diyalog başlatıldığını hatırlatan Erdoğan, ziyaretin bütün bu önemli gelişmelerin hemen akabinde gerçekleşiyor olmasının önem arz ettiğini vurguladı.


"17 Aralık girişimi bir algı operasyonu ile birlikte sürdürülmek istendi." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye içinde tutmadı. Bu operasyonu hazırlayanların, başta Avrupa olmak üzere etki altına almaya çalıştığını görüyoruz. İnternette, sosyal medyada yapılan kampanyalarla, lobilerin çirkin girişimleriyle, Avrupa ve dünyada olduğundan farklı bir fotoğrafın verilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bazı odakların ihanet derecesinde, kendi ülkelerini kötülemek için yurt dışında propaganda yaptıklarını gözlemliyoruz. Brüksel ziyaretimiz, Türkiye'de yaşananları anlatmamıza fırsat verecektir. Bu ihanet şebekelerinin oyunları da bozulacaktır. Yolsuzluklarla mücadele eden iktidarın, yargıya değil yargı içindeki örgütlere müdahale edildiğini açıkça delilleriyle ortaya koyacağız. Brüksel ile başlayan temaslarımız devam edecektir. Önümüzdeki günlerde Fransa Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret edecek. Ardından benim bir Almanya ziyaretim var. Yeni oluşan hükümeti hem tebrik, hem de ikili ilişkilerimizi değerlendirme fırsatımız olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız İtalya'da temaslarda bulunacak. Bu yoğun trafik yıl boyunca devam edecek. Prangalarını özellikle geride bırakan Türkiye, 2014 ve sonrasında daha kararlı ve cesur şekilde reformlarını sürdürecektir. Ziyaretimiz ülkemiz için hayırlara vesile olacaktır. Geniş bir Bakanlar Kurulu heyetiyle bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Teknokrat, bürokrat arkadaşlarımızla orada geniş bir çalışma atmosferi oluşacaktır."



http://ift.tt/1myXig2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder