16 Ocak 2014 Perşembe

Büyükelçilere ‘kara propaganda’ talimatı verdi

Büyükelçilere ‘kara propaganda’ talimatı verdi


Büyükelçilerle bir araya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hedefinde yine Hizmet Hareketi vardı.




Ankara Vilayetlerevi’nde düzenlenen konferansta konuşan Erdoğan, cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun arkasında olduğunu iddia ettiği camia hakkında başlatılan kara propagandanın, yurtdışında da yapılması için büyükelçilere talimat verdi. Konuşmasında ‘vatan hainleri’, ‘ihanet şebekeleri’, ‘o malum örgüt’, ‘korku imparatorluğu’, ‘alçaklar’, ‘hainler’ gibi tabirleri yine sık sık kullandı. Algı operasyonunun Türkiye içinde tutmadığını ve ‘sabotaj’ın ortaya çıktığını savundu. Operasyonun yurtdışında da tutmaması için büyükelçilere görev düştüğünü belirtti. Kendisinin 21 Aralık’ta yapacağı Brüksel ziyaretinin de bu anlamda önemli olduğunu dile getirdi. Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu örgütün gerçek yüzünün artık yurtdışında mutlaka anlatılması, deşifre edilmesi lazım. Türkiye’deki yapılanması, faaliyetleri, hırs ve arzuları net bir şekilde ortaya çıkan, tehlikenin boyutları artık aşikar hale gelen bu örgütün muhataplarımız tarafından daha iyi bilinmesi önem arz ediyor. İşte bu örgütün başta emniyet ve yargı olmak üzere devlet kurumlarında örgütlenerek siyaset, ekonomi, finans ve ticaret gibi alanlarda inşa ettiği korku imparatorluğunun iyi anlaşılması ve iyi anlatılması gerekiyor. İngilizce ve diğer dillerde yurtdışına yapılan sistemli bilgilendirmenin birer dezenformasyon olduğunu özellikle vurgulamanızı istiyoruz.”



AB’YE SERT ÇIKTI: HADDİNİZİ BİLİN!

Başbakan, HSYK’da yapılmak istenen değişikliğe de değindi. AB’ye, “Avrupa Birliği üyesi ülkelerde HSYK ile ilgili oturmuş bir sistem yokken, her ülke kendine has bir HSYK düzenlemesi yaparken, Türkiye’nin HSYK düzenlemesi konusunda bir beyanatta bulunmak kimsenin haddine değildir. Kalkıp da ‘AB’nin müktesebatına aykırıdır’ gibi tespitler, kusura bakmasınlar, bize yutturulacak şeyler değil. Biraz okuma yazma biliyoruz.” şeklinde konuştu.



Türkiye’nin teröre destek vermesinin söz konusu olmadığını savundu. Hesap soracaklarını tekrarladı: “Bahsettiğim bu ihanet şebekeleri Türkiye’nin uluslararası teröre destek verdiği algısını yaymak için alçakça, haince bir kampanya yürütüyorlar. Bu alçakça, haince kampanyanın tutma ihtimali yoktur. Yok El Kaide’ymiş, yok El Nusra’ymış, şuymuş, buymuş... Hepsi bizim karşımızdadır. Türkiye’nin ve hükümetimizin üzerine ‘teröre destek veriyorlar’ itham ve iftirası asla yakışmaz. Bu ihanetin hesabı mutlaka kendilerinden sorulacaktır.”



http://ift.tt/1artwlh

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder