29 Ocak 2014 Çarşamba

Galatasaray ve Fenerbahçe devleri geride bıraktı

Galatasaray ve Fenerbahçe devleri geride bıraktı


Deloitte Futbol Para Ligi sıralamasında ilk 20 açıklandı. Listede Galatasaray geçtiğimiz yıla göre 3 basamak yükseldi ve 16'ncı sıraya çıktı. Fenerbahçe ise listeye 18'inci sıradan giriş yaptı. Galatasaray, listede şu ana kadar en üst sıraya tırmanan Türk takımı ünvanını elde etti.




Galatasaray, 2011/2012 sezonuna göre gelirlerini yaklaşık 27 milyon avro arttırdı ve 157 milyon avroluk yıllık kazanç ile 16'ıncı sıraya yükseldi. Sarı-Kırmızılılar, listede Hamburg, Fenerbahçe, Roma ve Atletico Madrid'in üzerinde yer aldı.


Fenerbahçe ise listeye yeni giren ekiplerden. Sarı-Lacivertliler, 2009 yılının ardından tekrar ilk 20'deki yerini aldı. 126.4 milyon avroluk gelirle 18'inci sırada kendisine yer bulan Fenerbahçe, Deloitte Futbol Para Ligi'nde Roma ve Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid'in önünde yer aldı.


Galatasaray'ın yükselişi, Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılarına bağlanırken; Fenerbahçe'nin yükselişinin sebebi ise Avrupa Ligi'nde elde ettiği yarı final olarak yorumlandı.


Galatasaray'ın 157 milyon avroluk gelirinin 35.4 milyon avrosu maç günü gelirleri olarak kaydedildi. 51.9 milyon avro yayın geliri elde eden Sarı-Kırmızılılar, 69.7 milyon avroyu da diğer ticari faaliyetlerden elde etti.


Fenerbahçe'nin gelir kalemleri ise 27.7 milyon avro maç günü, 43 milyon avro yayın ve 55.7 milyon avro da diğer ticari gelirler olarak ölçüldü.


Kulüplerin gelir düzeylerinin yanı sıra sosyal medya aktiviteleri de ölçüldü. Galatasaray, bu alanda da ezeli rakibi Fenerbahçe'nin önünde yer aldı. Sarı-Kırmızılı ekip, 9.4 milyon Facebook hayranı ve 3.5 milyon Twitter takipçisi ile listenin üst sıralarında yer aldı. Fenerbahçe, 7.1 milyon Facebook hayranı ve 2.7 milyon Twitter kullanıcısı ile rakibini takip etti.


Deloitte'nin ölçümlediği kulüp gelirlerinde Real Madrid, birinci sıradaki yerini korudu. Mor Menekşeler'i Barcelona, Bayern Münih, Manchester United ve Paris Saint Germain izledi.




http://ift.tt/1bxCJZw

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder