15 Ocak 2014 Çarşamba

MİT: Paris’teki cinayet iddiaları için soruşturma başlattık

MİT: Paris’teki cinayet iddiaları için soruşturma başlattık


Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), geçen yıl Paris’te PKK’lı üç kadının öldürmesiyle ilgisinin olduğu yönündeki iddialara cevap verdi.




“Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan cinayetleriyle teşkilatımızın kesinlikle bir ilgisi bulunmamaktadır.” denilen açıklamada, söz konusu iddialarla ilgili teşkilat bünyesinde idari soruşturmanın başlatıldığı da belirtildi.


Üç PKK’lı kadını öldürmekten tutuklanan Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı, önceki gün sosyal medyada yayınlanmıştı. Ses kaydında, Güney’in MİT’çi olduğu belirtilen iki kişiyle Paris’teki cinayet planıyla ilgili yaptığı konuşmalar yer almıştı. Dün yayınlanan bir belgede ise Güney’in, Sakine Cansız’a suikast yapması için MİT’ten talimat aldığı iddiası yer alıyordu.



MİT’ten yapılan açıklamada, bu iddialar yalanlanarak, yayınların çözüm sürecinde aktif görev alan teşkilatı yıpratma amaçlı olduğu belirtildi. MİT’in açıklaması şöyle: “Son günlerde basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan bazı ses kayıtları ve belgeler aracılığı ile teşkilatımızın Paris’te öldürülen PKK’lılar konusu ile ilişkilendirilmeye çalışıldığı görülmektedir. Söz konusu yayınların, çözüm sürecinde aktif rol üstlenen teşkilatımızı yıpratmaya ve bu süreçte görev alan personeli deşifre ederek görevlerini yapamaz hale getirmeye yönelik bir operasyon olduğu değerlendirilmektedir. Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan cinayetleriyle teşkilatımızın kesinlikle bir ilgisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte söz konusu iddialar ile ilgili iç bünyemizde gerekli idari soruşturma başlatılmıştır. Teşkilatımız kendisine verilen görevi kanunlar çerçevesinde yerine getirmekte olup, bundan sonra da bu çerçevede sürdürecektir.”



http://ift.tt/1eScBuX

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder