27 Ocak 2014 Pazartesi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Ankara’da

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Ankara’da


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, iki günlük Türkiye ziyareti için Ankara'ya gitti.




Türkiye Fransa ilişkilerinde 22 yılın ardından cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyareti yapan François Hollande'ın uçağı Esenboğa Havaalanı'na saat 13.00 sıralarında indi. Tek başına uçaktan inen konuk Cumhurbaşkanı'nı apronda uçağın altında AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve diğer yetkililer karşıladı.



Cumhurbaşkanı Hollande iki günlük ziyaretinde ilk olarak saat 13.40'da Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ardından Çankaya Köşkü'nde Abdullah Gül ile bir araya gelecek. Köşk'teki görüşmenin ardından iki ülke arasında ortak protokoller imzalanacak. Daha sonra, cumhurbaşkanları ortak basın toplantısı düzenleyecek. Hollande görüşmelerin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de bir araya gelecek. Daha sonra, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Fransız Büyükelçiliği rezidansında görüşecek. Ardından Cumhurbaşkanı Gül, konuk cumhurbaşkanı onuruna Çankaya Köşkü'nde yemek verecek.



Cumhurbaşkanı Hollande, Türkiye ziyaretine kalabalık bir heyet ile gitti. Cumhurbaşkanı'nın uçağında Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq, Savunma Bakanı Jean Yves le Drian, Sanayi ve Kalkınma Bakanı Arnaud Montebourg, Enerji Bakanı Philippe Martin, Yüksek Öğretimden Sorumlu Bakan Genevieve Fioraso ve Tarım Bakanı Stephane le Foll eşlik ediyor. Fransız Meclisi Türk Fransız Dostluk Grubu Başkanı Christophe Bouillon ve Senato Türk-Fransız Dostluk Grubu Başkanı Gerard Larcher de heyette yer aldı.



http://ift.tt/1f1jWK7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder