24 Ocak 2014 Cuma

Fransa Cumhurbaşkanı’nı, Galatasaray Üniversitesi ağırlayacak

Fransa Cumhurbaşkanı’nı, Galatasaray Üniversitesi ağırlayacak


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetiyle Türkiye'ye gelecek olan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı, Galatasaray Üniversitesi ağırlayacak. Hollande, üniversitede düzenlenen konferansta öğrencilere seslenecek.




Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 27 – 28 Ocak'ta resmi ziyaret için Türkiye'ye geliyor. Fransa'dan Türkiye'ye 22 yıllık aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ikili resmi ziyaret olacak. Hollande, Ankara'daki resmi temaslarının ardından İstanbul'a gelerek Galatasaray Üniversitesi'ni ziyaret edecek. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, 1992'de Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand'ın katıldığı imza töreniyle kurulan Galatasaray Üniversitesi'nin 22 yıl aradan sonra yine Fransa Cumhurbaşkanı'nı ağırlayacağı ifade edildi.


Hollande, üniversitede Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga'yı ziyaretinin ardından 'Bilim ve yüksek öğretim alanında işbirliği' konferansında öğrencilere seslenecek. Hollande, kuruluşundan bu güne kadar Galatasaray Üniversitesi'ni ziyaret eden 4. Fransız Cumhurbaşkanı olacak.



http://ift.tt/1itErmy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder