16 Ocak 2014 Perşembe

Fener, Brezilya’da yetenek avında

Fener, Brezilya’da yetenek avında


Geleceğe yatırım yapmayı hedefleyen Fenerbahçe, Brezilya’da yetenek avına çıktı. Sarı-Lacivertli ekibin izleme komitesine getirilen eski futbolcular Kemalettin Şentürk ile Saffet Akbaş, Sao Paulo’daki Junior Kupası’nda yıldız adayı gençleri mercek altına aldı. Bu ikiliye bir dönem Kanarya’da forma giyen Brezilyalı savunmacı Fabio Luciano eşlik ediyor.




Süper Lig’in ilk yarısını lider kapatan Fenerbahçe, devre arasında kadrosuna takviye yapmayı düşünmüyor. Ancak Sarı-Lacivertli ekibin futbolcu izleme komitesi bir yandan da çalışmalarını sürdürüyor. Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın bizzat görevlendirdiği eski futbolcular Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş, şu sıralar Brezilya’da genç yetenekler arıyor. Geçen hafta A2 Takımı ile beraber Almanya’da Mercedes U20 organizasyonunu takip eden Şentürk ile Akbaş, cuma günü Brezilya’nın Sao Paulo şehrine gitti. Junior Kupası’nda genç oyuncu keşfi yapmaya çalışan ikili, önümüzdeki yıllarda dünyanın tanıyacağı yıldız adaylarını yakından izleme fırsatı buldu. Bu turnuvada dikkat çeken isimler listeye eklenecek ve teknik heyet ile yönetime rapor sunulacak.


Geleceğe yatırım için böyle bir yola başvuran Fenerbahçe’nin şimdilik transfer gibi bir planı yok. Yetenek avı şeklinde ifade edilen Brezilya turunda sadece sıçrama yapma ihtimali bulunan gençler mercek altına alınacak. Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş’a Sao Paulo’da 2003-2006 tarihleri arasında Fenerbahçe forması giyen Brezilyalı oyuncu Fabio Luciano da eşlik ediyor. Geçen aralık ayında Türkiye’ye gelen Luciano, Can Bartu Tesisleri’ni ziyaret ederek antrenmanı izlemişti. Şentürk ve Akbaş’ın takımdan olaylı biçimde ayrılan Brezilyalı yıldız Alex de Souza ile bir araya gelmeyeceği öğrenildi. Bu arada, son yıllarda Brezilya ekolünden tamamen vazgeçen Fenerbahçe’de mevcut kadroda Sambacı olarak yalnızca Cristian Baroni kaldı. Daha önce Gerson, Sergio, Simao, Washington, Aurelio, Luciano, Nobre, Fabiano, Alex, Edu, Deivid, Roberto Carlos, Wederson, Bilica, Andre Santos da Sarı-Lacivertli formayı giyen diğer Brezilyalı oyunculardı. Kanarya, 2009’da Baroni’den sonra kadrosuna Sambacı oyuncu katmadı.






http://www.zamanfransa.com/haber/spor/fener-brezilya-da-yetenek-avinda.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder