19 Şubat 2014 Çarşamba

Almeida kalıyor Fernandes gidiyor

Almeida kalıyor Fernandes gidiyor


Beşiktaş, şimdiden önümüzdeki yılları planlıyor. Yönetimin gündemini çok meşgul eden Almeida ve Fernandes’in gelecekleri de şekilleniyor. Son 4 maçta 20 dakika şans bulan Fernandes, taraftarın gözünden düştü. Siyah-Beyazlı formayla en başarılı sezonunu geçiren Almeida ile pazarlık sürecinin olumlu sonuçlanması bekleniyor.




Beşiktaş taraftarının aylardır cevabını aradığı önemli bir sorunun cevabı netleşiyor. Yönetim, Portekizli yıldızlardan Hugo Almeida’yı takımda tutmayı, Manuel Fernandes ile yollarını ayırmayı planlıyor. Başkan Fikret Orman’ın sözleşme yenilemek istediklerini söylediği Almeida’nın karşılığı gayet olumlu: “İstanbul’da ve kulübümde çok mutluyum.” Teknik Direktör Slaven Bilic’in son 4 maçta sadece 20 dakika şans tanıdığı Fernandes ile kuvvetle muhtemel ipler kopacak.


İkiliye yönelik rakamlar da ekibe kimin daha çok fayda sağladığına apaçık ışık tutuyor. Süper Lig’in 21’inci haftası itibarıyla ikisi sayılmamasına rağmen 12 gole ulaşan Almeida, Siyah-Beyazlı formayla en verimli dönemini yaşıyor. Millî takımıyla 2014 Dünya Kupası finallerinde boy göstermeyi amaçlayan 29 yaşındaki hücumcu, tribünlerin de büyük beğenisini kazanıyor. Başkan Fikret Orman ile mayısta bitecek kontratının durumunu konuşan klas ayak, ilerleyen günlerde sonuca ulaşacaklarını düşünüyor. Mevcutta, milyon Euro cinsinden yıllık 2,5 verilen deneyimli forvet, ilk temasta 3, aynı miktarda da imza parası talep etmişti. Almeida mukavelesini tamamlarsa Portekizli Jorge Mendes’in ortağı olan fona 2,7 ödenme zorunluluğu da var. 15. haftada kural hatası yapılan Kasımpaşa maçında seyircilerle sürtüşen Fernandes ise iyice gözden düştü. 1-0 galip gelinen Bursaspor karşılaşmasının 90+3. dakikasında net bir fırsatı lakayt bulunan vuruşuyla harcayan 1986 doğumlu orta saha, Türkiye kariyerini noktalamaya yakın. Halihazırda cebine senelik 2,2 milyon Euro koyan yetenekli isim, 2018-19 sonuna dek sürecek mukavelede ayrıca her sezon başına “1 milyon Euro alırım.” demişti.



60’ŞAR BİNLİK PRİMLER CEPTE

Süper Lig’de, Kayseri Erciyes, Gaziantep ve Kasımpaşa’nın ardından Bursaspor’u da yenen Beşiktaş’ta yüzler gülüyor. Tekrar maçında Kasımpaşa’nın 3-0 geçilmesiyle görevi sürecinde ilk kez soyunma odasına giren ve primi artıran Başkan Fikret Orman ise sözünü tuttu. Deneyimli yönetici, futbolculara müsabaka başına verilen 10 bin liranın Bursaspor’un mağlup edilmesi durumunda 60 bin TL’ye yükseleceğini belirtmişti. Slaven Bilic’in öğrencileri 1-0 kazanınca ceplerini doldurdu.



http://ift.tt/1e6sPyg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder