25 Şubat 2014 Salı

Türk girişimcilerden bir ilk daha : Choco Kebap


Fransa’da ekonomik krize meydan okuyan Türk girişimciler bir ilke daha imza attı. Türkiye kökenli kadın girişimciler tarafından hayata geçirilen “Çikolata Kebap” (Choco Kebap) Fransızların ilgi odağı oldu.




Türkiyeli kadın girişimcilerin yeni icatı “Çikkolata Kebap” (Choco Kebap) oldu. Avrupalılar ile yıllar önce döner kebabı tanıştıran Türkler, bugün de hazırlanış biçimiyle döneri andıran çikolata kebabı tanıtıyor.


Çikolata Kebap’ın başlangıç hikayesinin İtalya seyahati sırasında oluştuğunu söylüyor Ayten ve Feyza Yılmaz. Gezi dönüşü iki kardeş, Napoli’de gördükleri işletmelerin bir benzerini Fransa’nın Dreux şehrinde açma kararı alır. Kısa bir süre sonra da bir ikincisi Paris’in kuzey batısında bulunan Poissy şehrinde açılır.


İşletme sahipleri, döner kebap gibi kesilerek, İtalyan krepi ile servis edilen çikolata kebabın müşterileri her geçen gün arttığını söylüyor. Çikolota kebabın aranan bir lezzette dönüştüğünü dile getiren Ayten Yılmaz, sadece çikolata kebabı tatmak için gelen müşterilerin olduğunu söylüyor.


“Bu kebap çikolatadan!”

Kebap yazısına aldanarak, döner isteyen müşterilerinin olduğunu belirten Ayten Yılmaz, “Başta, müşterilerimize çikolata kebabı tarif ediyorduk. Ama artık neredeyse, müşterilerimiz çikolata kebabı bizden daha iyi tanıyor.” ifadelerini kullandı. Feyza Yılmaz her müşterinin bir sonraki gelişinde yanında mutlaka yeni bir müşteri getirdiğini belirtiyor.


“Bundan sonraki hedefimiz Choco Kebap’ı Paris’e taşımak”

Müşterilerini özel hazırlanmış çikolota kahve ile karşılayan Feyza ve Ayten Yılmaz, yakaladıkları başarının keyfini çıkarıyor. Kadın müşterilerin yoğunlukta olduğu restoranda, bayan müşterilere yönelik kutlama ve özel günler için özel menüler ve özel programları olduğunu belirten Yılmaz kardeşler,“Kadınların en rahat ettiği restoran bizim restoranımız diyebiliriz. Müşterilerimizi kendi evlerindeymiş gibi misafir etmek bizleride memnun ediyor.” ifadelerini kullandı. Hedeflerini, yakın bir gelecekte Paris’te aynı konsepte bir şube daha açmak olduğunu söyleyen Feyza Yılmaz, “Bundan sonraki hedefimiz Choco Kebap’ı Paris’e taşımak. Paris’te çikolata kebabı başta Fransızlara ve turistlere tanıtmak istiyoruz. Turistlerin büyük ilgi göstereceğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.



http://ift.tt/1haeVQV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder