25 Şubat 2014 Salı

Nice'te menenjit salgını 3 can aldı

Nice'te menenjit salgını 3 can aldı


Fransa’nın kuzey doğusunda bulunan Nice şehrinde çeşitli hastanelerinde art arda gelen ölüm haberleri Fransız sağlık otoritelerini harekete geçirdi. Pazar gününden bu yana hayatına kaybeden 3 gencin de menenjit hastası olduğu öğrenildi.




Peş peşemenenjit teşhisi konulan 3 hasta, Fransa’nın kuzey doğusunda bulunan Nice şehrinin çeşitli hastanelerinde yaşamını yitirdi. Bölgesel Sağlık Ajansı(ARS)tarafından yapılan basın bildirisinde, tedavi gören 3 hastanın ölüm nedenlerinin menenjit olduğu açıklandı.


Pazar günü ölen, 22 yaşındaki gencin, uzun süredir Nice St Mary Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördüğü ve diğer ölen kişilerle herhangi bir temasınının olmadığı öğrenildi. Gençlerin ölümüne sebebiyet veren menenjitin yalnızca tükürük yoluyla bulaşan bir mikrop olduğuve de tedbiri olarak ölen hasta yakınlarının da tedavi altına alındığı açıklandı.


Pazar günü yine şehrin bir başka hastanesinde 29 yaşında bir gencin de menenjitten öldüğü öğrenildi. Hafta içinde yapılacak otopsi, menenjit’in türünü belirlenmesini sağlayacak. Uzmanlar, bunun ctipi meningokok olduğunutahmin ediyor.


Nice Lenval Tıp Fakültesi Hastanesinde bir haftadır tedavi gören iki gencinse " B" ve "Y" tipi menenjit virüsü taşıdığı açıklandı. 12 yaşındaki gencin yakında taburcu edileceği, 16 yaşında olan diğer gencin ise durumunun ciddi olduğu öğrenildi.


ARS yaptığı açıklamada, meningokok’un tükürük yoluyla veya yakın ve uzun süreli temaslarda kişiden kişiye geçtiğini hatırlatıyor.


Uzmanlar, halka açık, umumi yerlerde virüsün bulaşma riskininçok düşük olduğunu ifade ediyor. Yetkililer, meningokok’un insan vücudu dışında açık havada venesnelerde üremediğine dikkat çekiyor.


Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, menenjitin en yaygın belirtileri arasında ateş, kusma, baş ağrısı, boyun sertleşmesi, boyun ağrısı, göz kapaklarında sağırlık, titreme ve üşüme yer alıyor.




http://ift.tt/1ka2rst

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder